Ο καιρός τρελάθηκε… Κρύο… παγετός… ζέστη… ομίχλη και αιθαλομίχλη…

aitali gianina

aitali gianinaΜία ακόμη βδομάδα, χωρίς σταγόνα βροχής αναμένεται στην Ήπειρο, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για την εποχή και την περιοχή.

Ο καιρός όμως έχει στην κυριολεξία τρελαθεί… Κι αυτό γιατί οι εναλλαγές θερμοκρασίας μέσα στο εικοσιτετράωρο είναι εντυπωσιακές… Ο υδράργυρος το βράδυ αλλά και το πρωί, κατρακυλά, ακόμη και υπό το μηδέν, στις ορεινές περιοχές και στη διάρκεια της μέρας θυμίζει σχεδόν καλοκαίρι!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Το πρωί της Δευτέρας, η Βωβούσα ξύπνησε στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν και η μέγιστη θερμοκρασία στη διάρκεια της μέρας, έφτασε στους 19 βαθμούς.

Στην Αγία Κυριακή, το πρωί το θερμόμετρο έδειξε μηδέν και προς το μεσημέρι ξεπέρασε τους είκοσι βαθμούς.

Στη Ζίτσα, η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν δέκα βαθμοί και η μέγιστη είκοσι.

Στην Τύρια η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν δύο βαθμοί και το μεσημέρι ο υδράργυρος έφτασε στους 21!

Στην Πάργα η θερμοκρασία ξεκίνησε από 13 βαθμούς κι έφτασε στους 23, ενώ στην Πρέβεζα ο υδράργυρος ξεκίνησε από τους δέκα και έφτασε στους 21 βαθμούς!

Στην Άρτα, η θερμοκρασία κυμάνθηκε από δέκα μέχρι 21 βαθμούς!

Εκεί όπου οι εναλλαγές είναι αφύσικες είναι στις ορεινές περιοχές. Το πρωί μάλιστα, ο παγετός είναι εμφανής και το κρύο τσουχτερό!

Η άπνοια και η υγρασία, έχουν ως αποτέλεσμα τις πρωινές τοπικές ομίχλες, ενώ το απόγευμα και το βράδυ, το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καλύπτεται, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, από αιθαλομίχλη.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο, η μυρωδιά του καμένου ξύλου, κάλυπτε την πόλη σχεδόν από το πρωί.

Το γεγονός δε ότι δεν φυσάει σχεδόν καθόλου, ενώ μετράμε αρκετές ημέρες ανομβρίας, έχει ως αποτέλεσμα ομίχλη και αιθαλομίχλη να έχουν «καθίσει» στο λεκανοπέδιο και η ατμόσφαιρα να έχει θολή εικόνα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ