Ο Ιπποκράτης κοντά στους μαθητές της Φιλιππιάδας

xamogelo odiseas

xamogelo odiseas

Ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας των παιδιών και έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που βιώνουμε, ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον «Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας» θα πραγματοποιήσουν προληπτική οδοντιατρική σε μαθητές του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Καθημερινά από τις 08:30 έως τις 16:30 εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Κ.Υ. Φιλιππιάδας, του Κ.Υ. Θεσπρωτικού και εθελοντές οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά του Δήμου.

Τη συγκεκριμένη προσπάθεια θα ενισχύσουν και εθελοντές από τον Δήμο Ζηρού.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2015 έχουν συνολικά εξεταστεί 66.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς και έχουν υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία μαζί με έντυπο ενημερωτικό υλικό έχει ήδη αποσταλεί στα Σχολεία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνο: 2683360600.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ