«Ο επικήδειος» του Καμπανέλλη στο Καμπέρειο

epikideios d

epikideios d

Μετά από την επιτυχία που είχε η κωμωδία “Ο Επικήδειος” στην Αθήνα και στη Λέσβο ταξιδεύει για λίγο στην επαρχία κι αμέσως μετά οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Λονδίνο. Το πρόγραμμα για την Ήπειρο: 25 και 26/2 Ιωάννινα (Θέατρο Καμπέρειο, τιμές εισιτηρίων 5 & 10 ευρώ), 27/2 Ηγουμενίτσα (Θέατρο Εστία), 28/2 Άρτα (Θέατρο Α.Θ.Ο.Α.), 29/2 Παραμυθιά.

Ταυτότητα παράστασης
Έργο: Ιάκωβου Καμπανέλλη “Ο Επικήδειος”, Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς, Φωτισμοί – Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Σαγρής
Promo video: Andy Dhima. Ερμηνεύει ο Μιχαήλ Δουκάκης

Λίγα λόγια για έργο:

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε ένα από τα πιο ώριμα και πιο κωμικά του έργα παρουσιάζει μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και σατιρίζει τη ματαιοδοξία και το “φαίνεσθαι”, την επιφάνεια των πραγμάτων.

Βάζει τον ήρωά του, έναν ηλικιωμένο συγγραφέα να παρακολουθεί τις κηδείες στο πρώτο νεκροταφείο και επιστρέφοντας στο σπίτι του, να τηλεφωνεί στον Τάσο, φίλο του συγγραφέα, και να προσπαθεί να τον πείσει να γράψουν ο ένας τον επικήδειο του άλλου, πριν πεθάνουν. Στην προσπάθειά του να τον πείσει χρησιμοποιεί πολλά τεχνάσματα και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Περιληπτικό βιογραφικό του πρωταγωνιστή

Μιχαήλ Δουκάκης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στις 23-10-1988. Σπούδασε ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης <<Κάρολος Κουν>> και εικαστικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών της ΘΕατρικής Συντροφιάς Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, (ΘΕ.Σ.Π.Ι), με σημαντική προσφορά στην Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στα Ιωάννινα ως ηθοποιός σε θέατρα της πόλης, καθώς και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτητικού Θεάτρου (2009-2010). Από το 2000 έχει τη δική του θεατρική ομάδα. Ιδρυτής μαζί με άλλους 9 καλλιτέχνες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας <<ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ>>. Το 2014 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής εικαστικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κυθήρων, όπου αναμόρφωσε μαζί με τους μαθητές τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου με το project “Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον τοίχο!”.

Εμπνευστής και διοργανωτής του <<Φεστιβάλ των Νησιών>> που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε Ελληνικά νησιά. Έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει πλήθος παραστάσεων σε όλη τη χώρα, παραστάσεις σε ιδρύματα, καθώς επίσης και παραστάσεις σε άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες. Έχει σημαντική συνεργασία και εθελοντική προσφορά σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Αμνηστία.

Έχει οργανώσει θεατρικά παιχνίδια για παιδιά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει φτιάξει και διευθύνει τον δικό του πολυχώρο “Οιωνός” στη Λέσβο, που αποτελεί μια “φωλιά καλλιτεχνών” για το νησί αλλά και για όλους τους επισκέπτες. Στον πολυχώρο παρουσιάζονται κάθε χρόνο συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα, ταινίες, εικαστικές εκθέσεις, γίνονται εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κατασκήνωση κ.α.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ