Ο εν δυνάμει, η Ήπειρος, τα «χτυπήματα» και ο Καχριμάνης

oxi sosimo

oxi sosimo

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου εξ Αθηνών σωτήρες φιλοδοξούν να σώσουν την Ήπειρο. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν κι άλλες τόσες το… άστρο τους έσβησε πολύ γρήγορα!

Εδώ κι αρκετούς μήνες χιλιάδες Ηπειρώτες, βομβαρδίζονται με τα ηλεκτρονικά μηνύματα υποψηφίου… υποψηφίου περιφερειάρχη. Είναι άγνωστο πως βρέθηκαν στα χέρια του οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων όσων είχαν εγγραφεί στους καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη προέδρου.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο και είναι πρωτίστως πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας και των οργανώσεών της που άφησε να διαρρεύσουν τέτοια στοιχεία.

Ο εν δυνάμει υποψήφιος περιφερειάρχης, ο οποίος εσχάτως μαθαίνει την γεωγραφία της Ηπείρου, έχει επιδοθεί σε έναν καθολικό μηδενισμό όλων όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην περιοχή, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποδομήσει τον νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Το τελευταίο του σημείωμα, στην ιστοσελίδα που διατηρεί είναι αρκετό για να αποδείξει όχι μόνο το μέγεθος της εμπάθειας αλλά και της άγνοιας που έχει τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης όσο και για μείζονα θέματα της περιοχής.

Έτσι προσπαθώντας να «χτυπήσει» τον Περιφερειάρχη, συγκρίνει τις πλημμύρες στην Ήπειρο και τις ζημιές που προκλήθηκαν με την καταστροφή στη Μάνδρα. Εκεί όπου εξ αιτίας μιας καταιγίδας μερικών ωρών έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι!

Και αποφαίνεται ότι στην Ήπειρο το μπάζωμα ρεμάτων έχει εξελιχθεί σε επιστήμη.. Ο Αχέροντας βέβαια που πλημμύρισε στο Φανάρι δεν αποτελεί ρέμα, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της περιοχής.

Στο ίδιο άρθρο μπλέκονται τα διόδια, ο Σκουρλέτης, η κυβέρνηση και ο Καχριμάνης που έγινε… Συριζαίος… Το τελευταίο δε, είναι το αγαπημένο αφήγημα του εν δυνάμει και της παρέας του, αποτελούμενης από διάφορους αποτυχημένους πολιτικά που αναζητούν τρόπο να επανέλθουν στο προσκήνιο και να βρουν ρόλο στα κοινά.

Προφανώς τους διαφεύγει ότι οι απανωτές εκλογικές μάχες που κέρδισε ο νυν Περιφερειάρχης, είναι περισσότερο νίκες προσωπικές και όχι νίκες που φέρουν κομματική ταμπέλα…

Ο εν δυνάμει, προφανώς πιστεύει ότι οι Ηπειρώτες βρίσκονται ακόμη στην εποχή του λίθου. Και ο ίδιος ως μεσσίας μπορεί να μοιράζει καθρεφτάκια..

Ξεκίνησε λάθος…

Γιατί οι Ηπειρώτες έχουν και νου και γνώση.. Και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι κανένας περιφερόμενος μάγος, με τον μικρό ή μεγαλύτερο θίασό του δεν μπορεί να τους σώσει…

Οι εκλογές –και οι αυτοδιοικητικές- αποτελούν ένα πανηγύρι της δημοκρατίας. Και φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Μέχρι να φτάσει όμως σ’ αυτό το σημείο, οφείλει να σέβεται και τον τόπο –που κατά τ’ άλλα θέλει να υπηρετήσει- και τους πολίτες.

Γιατί στην Ήπειρο ξέρουν και από πολιτικό πολιτισμό.

Ο εν δυνάμει και οι πέριξ αυτού, πέρα από το αφήγημα του Συριζαίου Καχριμάνη, αρέσκονται και σε ένα δεύτερο.. Στην κακή σχέση του Περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη.. Εσχάτως και στο ότι ο Μητσοτάκης θέλει να «φάει» τον Καχριμάνη.

Θα του πέσει λίγο βαρύς βέβαια!

Πέραν αυτού, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι ο Καχριμάνης θα είναι στη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά δεν είναι εξ ίσου βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης θα παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εν δυνάμει και ο πυρήνας που έχει δημιουργήσει, αποτελούμενος από διάφορους πρώην, θέλησε να ανοίξει νωρίς την προεκλογική αυλαία. Αλλά μένει μόνος στη σκηνή.

Έχει τον χρόνο λοιπόν να μάθει ότι μία ομάδα πικραμένων δεν είναι αρκετή ούτε για να ανεβάσει θεατρική παράσταση όχι να φτιάξει ψηφοδέλτιο και να δώσει εκλογική μάχη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ