Ο Δήμος Πωγωνίου καταγγέλλει τον Υπουργό Περιβάλλοντος

KYNHGOS POYLIA

KYNHGOS POYLIA

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος καταγγέλλει ο Δήμος Πωγωνίου, με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αιτίας της απόφασής του να μην καλέσει την τοπική αυτοδιοίκηση στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι.

Ο Δήμος χαρακτηρίζει απαράδεκτη και περιφρονητική την ενέργεια αυτή, από τη στιγμή μάλιστα που στον εθνικό διάλογο έχει κληθεί πλήθος οργανώσεων με μηδενική ή ελάχιστη εκπροσώπηση της κοινωνίας.

Ο κ. Τσιρώνης, σημειώνεται στο ψήφισμα, οφείλει να γνωρίζει ότι στις δράσεις και δραστηριότητες που εμπίπτουν στην ευθύνη των φορέων της Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική οικονομία και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια.

Τονίζεται με έμφαση, ότι κάθε σκέψη και πρόθεση για αλλαγή αυτού ισχύοντος καθεστώτος, οφείλει απαραίτητα να λαβαίνει υπόψη της τις θέσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Δηλώνουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, και καθιστούμε υπεύθυνο τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Τσιρώνη, ότι στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιδιώκονται, κατά τρόπο συντεταγμένο και καλά οργανωμένο, συμμαχίες και κοινωνικές συναινέσεις.

Οι ατελέσφοροι αποκλεισμοί, με βάση ιδεοληψίες και με άγνοια ή περιφρόνηση της πραγματικότητας, οδηγούν σε ανώφελους διχασμούς και συγκρούσεις, που σήμερα είναι καταστροφικοί”, τονίζεται.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ