Ο Δήμος Πωγωνίου για τους πρόσφυγες και την Εστία

asi6

asi6

Το έλλειμμα ενημέρωσης και τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν, καυτηριάζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πωγωνίου, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Δήμος, αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η περιοχή σε αποθήκη ψυχών και τονίζει πως κάθε άλλη κίνηση του Υπουργείου Άμυνας, για την μεταφορά επιπλέον αριθμού προσφύγων στην εστία των Δολιανών, θα βρει κάθετα αντίθετους τους κατοίκους και τον δήμο.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Στο σκοτάδι συνεχίζει η πολιτεία να κρατά την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των προσφύγων.

Η μόνη ενημέρωση που είχε ο Δήμος Πωγωνίου ήταν η εντολή για δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με την βεβαιότητα ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία προκειμένου αφενός οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε χώρους αξιοπρεπείς κι αφετέρου η δημιουργία των κέντρων να γίνει υπό όρους που θα σέβονται την τοπική κοινωνία.

Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Πωγωνίου είχε επισημάνει ότι η μαθητική εστία Δολιανών μπορεί να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, ήτοι 150 άτομα, κάτι που η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου δεν έλαβε υπόψη καθώς οι πρόσφυγες που έφτασαν ήταν 207!

Χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι καταφθάνουν λεωφορεία με 200 ακόμη πρόσφυγες προκειμένου να φιλοξενηθούν κι αυτοί στην μαθητική εστία Δολιανών.

Το γεγονός πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι που απέκλεισαν επ’ αόριστον το δρόμο και κάνουνλόγο για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος Πωγωνίου δεν μπορεί να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να σεβαστούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική Κοινότητα Δολιανών και κατ’ επέκταση ο Δήμος Πωγωνίου σε «αποθήκες ψυχών».

Η μαθητική εστία Δολιανών είναι στη διάθεση του υπουργείου μόνο για την προσωρινή φιλοξενία του συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων.

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την πλευρά του Υπουργείου θα μας βρει απέναντι και θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία των δημοτών και με γνώμονα αυτό επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί ερήμην μας, δε μπορεί να έχει την ανοχή του Δήμου Πωγωνίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ