Ο Δήμος πληρώνει ακριβά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και το Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν την πρόταση!

logo poli pro

logo poli proΤην πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας παρέδωσε στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης.

Οι βασικές άξονες, όπως έγινε γνωστό αφορούν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, στις διεθνείς συνεργασίες και στις πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο, που εκπονήθηκε από ανθρώπους του Πανεπιστημίου, εντελώς δωρεάν και στην προσπάθειά του να στηρίξει την όλη προσπάθεια που ξεκίνησε.

Δήμαρχος και Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους, για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη διαμόρφωση της πρότασης που θα υποβληθεί…

Φυσικά η Πρυτανεία και το Πανεπιστήμιο αξίζουν τα εύσημα που στέκονται αρωγοί σε μία προσπάθεια, αγνώστου αποτελέσματος, ωστόσο για τον δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο εγείρονται σοβαρά ερωτήματα!!

Μέχρι σήμερα, κι ύστερα από έναν βομβαρδισμό ανακοινώσεων για συναντήσεις κι εκδηλώσεις, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης και φυσικά καμία ενημέρωση για τις χορηγίες, τους εθελοντές, τον σχεδιασμό!

Ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το μοναδικό «νέο» που φιλοξενείται είναι η παρουσίαση της πρότασης!

Στην ομάδα διεκδίκησης τα μοναδικά ονόματα τα οποία αναφέρονται είναι του Δημάρχου, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, της Εκτελεστικής Διευθύντριας και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας!!!

Ιδιαιτέρως φτωχή και η στήλη των ανθρώπων που υποστηρίζει την προσπάθεια…

Ή πρόκειται για μία πρόχειρη και απογοητευτική διαδικτυακή παρουσία ή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για να προβληθεί!

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρέδωσε λοιπόν στο δήμο την πρόταση του για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη της…

Κι αυτό γιατί ο Δήμος, δια του Πνευματικού Κέντρου έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από εκατό χιλιάδες, προκειμένου να ετοιμάσει τον φάκελο που θα υποβάλλει τον Νοέμβριο!

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών κατευθύνθηκε σε εταιρείες και γραφεία της Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν εκατό χιλιάδες για τις ακόλουθες τέσσερις εργασίες:

– «Υπηρεσίες καταγραφής, μελέτης, κατανόησης και αξιολόγησης της παρούσας κατάστασης αναφορικά με την υποψηφιότητα της πόλης των Ιωαννίνων για την ΠΠΕ 2021»,

– «Υπηρεσίες καθορισμού και σχεδιασμού της ταυτότητας (Brand Identity) στα πλαίσια της υποψηφιότητας της πόλης των Ιωαννίνων για την ΠΠΕ 2021»

– «Διεξαγωγή έρευνας κοινού στα πλαίσια της υποψηφιότητας για την ΠΠΕ 2021»

– «Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαμόρφωσης της στρατηγικής και υποστήριξης του φακέλου διεκδίκησης για την υποψηφιότητα της πόλης των Ιωαννίνων για την “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021″»…

Προφανώς δεν υπήρξε κανένας Γιαννιώτης ή Ηπειρώτης, ικανός να αναλάβει κάποια από τις παραπάνω εργασίες…

Το Πανεπιστήμιο όμως, μήπως θα μπορούσε να κάνει όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα, με το ανθρώπινο δυναμικό και την εμπειρία που έχει;

Προφανώς δεν αναμένουμε απάντηση… Αλλά ας φροντίσουν, για τόσο καλοπληρωμένες δουλειές, να υπάρξει κι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα κι όχι αντίστοιχο αυτού που προβάλλεται σήμερα στο διαδίκτυο, την πύλη ουσιαστικά της πόλης προς την Ευρώπη!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ