Ο Δήμος καταδικάζει τον απαγχονισμό των σκύλων

KOYTABIA2

KOYTABIA2Τον αποτροπιασμό όλων έχει προκαλέσει η βάναυση κακοποίηση και ο απαγχονισμός δύο κουταβιών στη Λεμονιά Ιωαννίνων.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καταδικάζει το γεγονός αυτό και ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι αδιανόητο και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει «άνθρωπος-οι» που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα ζώο. Αποδεικνύουμε, δυστυχώς, ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το χειρότερο ζώο!» σημειώνει στην ανακοίνωση και απευθυνόμενη στην αστυνομία ζητά τη διερεύνηση του συμβάντος και τον εντοπισμό των δραστών.

Συνάμα υπενθυμίζει τη συνεχή προσπάθεια που κάνει ο δήμος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Χαράλαμπος Μπρέχας για τη βελτίωση των συνθηκών στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων, αλλά και για τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας.

«Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ευαισθησίες απέναντι στα ζώα. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που τα αντιμετωπίζουν ως παροδικό «παιχνίδι» που το εγκαταλείπουμε όταν το βαρεθούμε. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες, απάνθρωπες συμπεριφορές, σαν κι αυτή της Λεμονιάς. Όμως αισθανόμαστε ότι αυτό μας προσβάλει όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ