Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει το έργο του ΟΗΕ

DIMOS OHE

DIMOS OHE

Θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον ΟΗΕ, όπως η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου σε δίκτυα πόλεων που υποστηρίζει ο ΟΗΕ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με την Καρολίν Πετί, εκτελούσα χρέη διευθύντριας του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλες, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ιωαννίνων στο γραφείο του ΟΗΕ στις Βρυξέλες.

Η γιαννιώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο -η οποία βρίσκονταν στις Βρυξέλες με αφορμή την τουριστική έκθεση Salon de Vacances 2016 – επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΗΕ και παρέλαβε ευχαριστήρια επιστολή της Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κριστίνα Γκάλας για την ενεργό συμμετοχή των Ιωαννίνων στον εορτασμό για τα 70 χρόνια του Οργανισμού και τη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου με το μπλε του ΟΗΕ.

Την επιστολή παρέδωσε στο Δήμαρχο η Καρολίν Πετί, εκτελούσα χρέη διευθύντριας του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ, παρουσία του Δημήτρη Φατούρου, υπεύθυνου του Κέντρου για την Ελλάδα.

Η κ. Πετί ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Πόλη των Ιωαννίνων για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό, ενώ τόνισε τη σημασία που δίνει ο Οργανισμός στη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο κύριος Μπέγκας υπογράμμισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ΟΗΕ, επιδιώκοντας συνέργειες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ υπογράμμισε τον ιστορικό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την εξωστρέφεια της πόλης που θα διευκολύνουν την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε ακόμη στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, συνέπεια της οποίας είναι η ανάγκη οι Δήμοι να αναζητούν νέες μορφές χρηματοδότησης και συνεργασίας σε όλον τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου σε δίκτυα πόλεων που υποστηρίζει ο ΟΗΕ για θέματα όπως η Ειρήνη, η καταπολέμηση της φτώχειας και η αστική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην επόμενη παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τη στέγαση και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Habitat III) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2016 στον Ισημερινό.

Στη Γιαννιώτικη αντιπροσωπεία, εκτός από το Δήμαρχο, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Νίκο Γκόλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλο , ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και το στέλεχος του Δήμου Ιωαννιτών Στέφανος Ζέρβας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ