Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το στρατόπεδο Φιλιατών

FILIATES STRATOPEDOΤην αντίθεση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο κλείσιμο του στρατοπέδου Φιλιατών μεταφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Δήμαρχος τονίζει ότι η παραμονή και η συνέχιση της λειτουργίας του Τάγματος Πεζικού είναι επιβεβλημένη για έναν ακριτικό νομό.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κάτσινος τονίζει:

Το ενδεχόμενο της οριστικής κατάργησης του Τάγματος Πεζικού στους Φιλιάτες βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία.Θεωρούμε ότι ο ανασχεδιασμός της συνολικής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνει με γνώμονα το κοινό συμφέρον και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Το κλείσιμο των στρατοπέδων θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας, που ήδη υπάρχει σε σημαντικό βαθμό, ως απόρροια του κλεισίματος πολλών στρατιωτικών φυλακίων σε μεθόριες περιοχές της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

 

Η γειτνίαση με την Αλβανία έχει δημιουργήσει «ειδικά» προβλήματα στην περιοχή και οι ανάγκες συνοριακής φύλαξης είναι αυξημένες.Τέλος οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης θα είναι οδυνηρές και για την τοπική οικονομία, αφού η λειτουργία του, τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Εκφράζοντας και την ομόφωνη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλούμε να μην λάβετε μια τέτοια απόφαση που αφορά έναν ακριτικό Νομό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ