Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο… έλεος της ΔΕΗ!

PRAMANTA 16

PRAMANTA 16Σίγουρα δεν είναι το πλέον συνηθισμένο… Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, μια ενιαία περιοχή, ηλεκτροδοτείται από δύο διαφορετικά δίκτυα.

Κατά το ήμισυ από τη ΔΕΗ Ιωαννίνων και κατά το ήμισυ από τη ΔΕΗ Άρτας. Και τα δύο δίκτυα έχουν κατασκευαστεί το 1970, με αποτέλεσμα, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, να παρουσιάζονται πολύ σοβαρά προβλήματα.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές πλήττοντας επιχειρήσεις που λειτουργούν, νοικοκυριά, ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, σχολεία αλλά και την ύδρευση καθώς υπάρχουν χωριά που για την υδροδότηση χρησιμοποιούνται αντλιοστάσια.

Το θέμα αυτό, ένα από τα πιο σοβαρά, απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να εξετάσει τα περιθώρια ηλεκτροδότησης όλης της περιοχής από το δίκτυο της ΔΕΗ του Νομού Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η αναβάθμιση του δικτύου όπως και η συνεργασία της ΔΕΗ Ιωαννίνων και Άρτας, προκειμένου να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Ο αντιδήμαρχος και εισηγητής του θέματος Νίκος Βαίτσης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία και τόνισε ότι απαιτείται σύνδεση εναλλακτικής γραμμής ηλεκτροδότησης μέσης τάσης από την περιοχή των Ιωαννίνων υποδεικνύοντας τα σημεία σύνδεσης των δύο δικτύων Καλαρρύτες-Κηπίνα ή Προσήλιο-Κηπίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ