Ο Δήμος αναζητά λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών

LOLOS3 7 5Τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που προκάλεσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και στην οποία πήραν μέλος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας, Πέρδικας και Συβότων.

Τα προβλήματα σχετίζονται με την εφαρμογή του κανονισμού πεζοδρομίων, την καθαριότητα, την στάθμευση έμπροσθεν καταστημάτων/καφετεριών, την φωταγώγηση παράδρομων, το παραεμπόριο στις παράκτιες περιοχές και τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων.

 

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της τάξης και θα είναι αρωγός και αλληλέγγυος στην επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών ιδίως στην κρατούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Επιπλέον, τονίστηκε το θέμα της μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ορισμένων καταστηματαρχών για το τέλος παρεπιδημούντων επί των ακαθάριστων εσόδων κλπ που αποβαίνει σε βάρος των συνεπών επαγγελματιών και σε τελική ανάλυση των πολιτών του Δήμου καθότι το εν λόγω τέλος έχει εισπραχθεί και δεν έχει αποδοθεί από τους οφειλέτες επαγγελματίες με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερείται πόρων που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει, αφενός, να δείχνει την ανάλογη κατανόηση στα προβλήματα των επαγγελματιών ιδίως την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης και, αφετέρου, οφείλει, για το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον να βρει άμεσα λύσεις στο εν λόγω θέμα.

Κοινή πεποίθηση ήταν ότι υπάρχει θέληση για αρμονική συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ