Ο Γ. Γκίκας στήριξε Δημητρίου και ο Δημητρίου… Μήτση!

apotele epimel

apotele epimel

Μέσα από μία διαδικασία, που έλαβε… χαοτικές διαστάσεις, ο Γιάννης Μήτσης επανεξελέγη πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων!!!

Για την επανεκλογή βέβαια, χρειάστηκε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία, καθώς στον πρώτο γύρο ισοψήφησε με τον Δημήτρη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα βρέθηκε να έχουν από 15 ψήφους, ενώ ένα από τα νέα μέλη της νέας διοίκησης απουσίαζε και προσήλθε στη συνέχεια.

Η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα, σύσσωμη ψήφισε για νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ωστόσο δεν στηρίχθηκε από τους συμβούλους της δικής του παράταξης, στο πλαίσιο προφανώς της συμφωνίας που είχε κάνει με τον Γιάννη Μήτση.

Έτσι χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία κατά την οποία είχε προσέλθει και το ενδέκατο μέλος της παράταξης Γκίκα.

Αυτή την φορά ο Γιάννης Μήτσης συγκέντρωσε είκοσι ψήφους, το σύνολο δηλαδή των συμβούλων της παράταξής του και της παράταξης Δημητρίου. Ο Δημήτρης Δημητρίου δεν πήρε ούτε την δική του ψήφο!!!

Ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε έντεκα ψήφους, στηρίχθηκε δηλαδή από το σύνολο της παράταξης του Γρηγόρη Γκίκα. Η κίνηση αυτή αιφνιδίασε αρκετά από τα μέλη της παράταξης Δημητρίου τα οποία μάλλον είχαν άγνοια για την συγκεκριμένη στάση, καθώς τους είχε καλλιεργηθεί η ακριβώς αντίθετη εντύπωση. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν στο παρασκήνιο αρκετές γκρίνιες καθώς εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι έχασαν την προεδρία του Επιμελητηρίου μέσα από τα χέρια τους και εξ αιτίας μιας συμφωνίας που δεν γνωρίζουν το ακριβές πλαίσιο.

Η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα, είχε ταχθεί υπέρ της συγκρότησης μιας διαπαραταξιακής διοίκησης, στην οποία θα εκπροσωπούνταν και οι τρεις κινήσεις ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά. Συγκεκριμένα είχε προτείνει να πάρει τις τέσσερις θέσεις η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου, δύο η δική της και μία του Γιάννη Μήτση.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη. Έτσι οι δύο παρατάξεις που προεκλογικά βρέθηκαν να αλληλοκατηγορούνται θα χειριστούν και πάλι από κοινού τις τύχες του Επιμελητηρίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ