Ο. Γεροβασίλη: Επίθεση στους αυτοδιοικητικούς

OLGA GEROBASILH 14

OLGA GEROBASILH 14Στην επίθεση περνά η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Όλγα Γεροβασίλη… Λειτουργώντας και ως βουλευτής, υπερασπίζεται πλήρως την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και των Δήμων και επιτίθεται στους αυτοδιοικητικούς, καταλογίζοντάς τους υποκρισία!

Η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωρά για να αντιμετωπιστεί η πιστωτική πολιορκία της χώρας και «δίνει στην κυβέρνηση, αν χρειαστεί, τη δυνατότητα να κάνει έναν προσωρινό χειρισμό, μία εσωτερική ανακύκλωση της υφιστάμενης ρευστότητας, μεταξύ των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης». Η διαδικασία αυτή, δεν αποτελεί πρωτοτυπία, αλλά είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (π.χ. Ολλανδία και Αγγλία) και του κόσμου.

Και στη συνέχεια επιτίθεται στους αυτοδιοικητικούς που αντιδρούν αναφέροντας:

Θα περίμενε κανείς, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να αντιληφθούν τον αγώνα που δίνεται, για να σταθεί η χώρα με αξιοπρέπεια και να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Αντιθέτως, παρατηρείται το φαινόμενο να αντιδρούν εκείνοι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες που επί πέντε χρόνια υπέμεναν σχεδόν αμίλητοι την οικονομική αφαίμαξη των ΟΤΑ, με μείωση κατά 60% των πόρων και την κατάργηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ ως συνειδητή μνημονιακή επιλογή και όχι ως προσωρινή ανάγκη.

Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κινδυνολογίας για τα οικονομικά των ΟΤΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι:

• Η τοποθέτηση των διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ έναντι των εμπορικών τραπεζών είναι ασφαλέστερη, αλλά και αποδοτικότερη σε ορισμένες περιπτώσεις. (οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κερδίζουν επιτόκιο 2,5%, όταν οι εμπορικές τράπεζες τους παρέχουν επιτόκιο 1% περίπου). Για το λόγο αυτό, πολλοί Δήμοι και Περιφέρειες το έχουν ήδη πράξει οικειοθελώς και ανεξάρτητα από την ΠΝΠ.

• Τα ποσά που βρίσκονται κατατεθειμένα στην ΤτΕ είναι οποτεδήποτε διαθέσιμα στους αντίστοιχους φορείς.

• Το Δημόσιο θα δανειστεί μόνο για 15 μέρες και μόνο τα ποσά που ούτως ή άλλως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν θα χρησιμοποιούσαν μέσα στο 15νθήμερο αυτό.

• Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση κατά την οποία κάποιος Δήμος ή κάποια Περιφέρεια υποστεί εξ αυτού του χειρισμού ζημία, προβλέπεται ρητά ότι έχει δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο.

Όσοι σήμερα διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους, απλά φανερώνουν την αδυναμία τους να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και να δράσουν ανάλογα.

Είναι φανερό ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Ας τους κρίνουν οι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ