Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στις Φυλακές Σταυρακίου

fitrakis

fitrakis

Τα εγκαίνια της αίθουσας κατάρτισης των κρατουμένων στις Φυλακές Σταυρακίου πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης.

Η αίθουσα κατάρτισης εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κράτησης, ειδικά σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα όπως αυτό των Ιωαννίνων, το οποίο μετρά αρκετές καταδίκες από διεθνείς οργανισμούς.

«Είναι μία φυλακή που ήταν το μαύρο πρόβατο με απανωτές καταδίκες και σιγά σιγά την εικόνα αυτή την αλλάζουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φυτράκης.

Αρχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, είναι η ενίσχυση των κρατουμένων με ανάπτυξη διάφορων δραστηριοτήτων στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Έτσι ενισχύονται δράσεις εκπαίδευσης, όπως στις Φυλακές των Ιωαννίνων, προκειμένου να υπάρχει διέξοδος για τους κρατούμενους. «Ένα σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να δίνει δράσεις. Μια καλή φυλακή δεν είναι αυτή που παράγει μηδενική βία αλλά αυτή που είναι σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Φυτράκης.

Με τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου έβαλε τέλος σε κάθε σενάριο για την κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Από τη μία η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κι από την άλλη η αλλαγή στην αντεγκληματική πολιτική, οδηγούν στην επιλογή της αναβάθμισης των υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων κι όχι στην κατασκευή νέων.

«Δεν υιοθετούμε το μοντέλο των νέων φυλακών αλλά της καλής λειτουργίας τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φυτράκης.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ