Ο Βασίλης Τσίκαρης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης

TSIKARHS BASILHSΟ Βασίλης Τσίκαρης είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού της Όλγας Γεροβασίλη στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Γεννήθηκε στη Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας το 1958. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Καλαμπάκα και σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ιάσιο της Ρουμανίας (1977-1982).

 

Το Φλεβάρη του 1985 ήρθε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως υπότροφος όπου εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Χημείας (1985-1988). Το 1989 εκλέχθηκε ως Λέκτορας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας μετεκπαιδεύτηκε επανειλημμένα στη Γαλλία. Το 2006 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή στην οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας και μέλος της Συγκλήτου.

Εντάχθηκε στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια (1973) μέσα από τις γραμμές της ΜΟΔΝΕ. Το 1977 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1978 στο ΚΚΕ στο οποίο δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες στελεχικές θέσεις της οργάνωσης της Ηπείρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της πρώτης Γραμματείας του Ενιαίου ΣΥΝ στα Γιάννενα.

Το 1992 με τη διάσπαση βρέθηκε εκτός ΚΚΕ. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ αλλά η τότε κατάσταση (1994) τον οδήγησαν στην επιλογή της μη κομματικής ένταξης. Από τότε μέχρι σήμερα δεν εντάχθηκε ξανά σε κάποιο κόμμα. Αρκετά αργότερα και μέχρι το 2012, αν και διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες, στήριξε πολιτικά και συνδικαλιστικά το ΚΚΕ.

Έθεσε υποψηφιότητα με το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές το 2007 στο νομό Τρικάλων και σε Νομαρχιακές εκλογές στο νομό Ιωαννίνων.

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο χώρο του ΔΕΠ και έχει διατελέσει επανειλημμένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ. Υπηρέτησε επίσης το Σύλλογο ΔΕΠ από τις θέσεις του Πρόεδρου και του Γραμματέα, θέση την οποία κατέχει και σήμερα. Ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ την περίοδο της μεγάλης μάχης για το άρθρο 16.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σπανού και έχει μία κόρη και ένα γιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ