Ούτε μία, ούτε δύο οι ανεξέλεγκτες χωματερές…

SKOYPIDOTOPOI

SKOYPIDOTOPOIΣαν μανιτάρια ξεπετάγονται οι ανεξέλεγκτες χωματερές στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Μία τεράστια προσπάθεια που έγινε, κυρίως από την Περιφέρεια Ηπείρου και με την αρωγή των δήμων, κινδυνεύει να πάει χαμένη, καθώς υπάρχουν εκείνοι που δημιουργούν σκουπιδότοπους τον έναν μετά τον άλλο, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία.

Οι ανεξέλεγκτες χωματερές αυξάνονται καθημερινά, κυρίως στις ορεινές περιοχές των δήμων Πρέβεζας και Ζηρού.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Ζηρού τον τελευταίο καιρό δασικές περιοχές έχουν γεμίσει με μπάζα και κάθε είδους απορρίμματα που αποτελούν εστίες ρύπανσης του ευρύτερου περιβάλλοντος, αλλά και πηγή μόλυνσης για τους ανθρώπους που περνάνε από τις περιοχές αυτές.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα ορεινά της Δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου σε δύσβατες περιοχές όπου ορισμένοι πετούν πάσης φύσεως σκουπίδια και υλικά, επικίνδυνα για το περιβάλλον.

Ανάλογο πρόβλημα υπήρξε στις αρχές του καλοκαιριού πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, όπου χρειάστηκε να επέμβει τουλάχιστον δύο φορές ο Δήμος Πρέβεζας προκειμένου να απομακρύνει στρώματα, έπιπλα, νάιλον κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που ασυνείδητοι εναπόθεσαν εκεί, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν.

Παρότι ότι ο κάθε δήμος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τα μπάζα και τα άλλα απορρίμματα σε ασφαλές μέρος, αρκεί να ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση, κάποιοι συνεχίζουν να δημιουργούν μικρές χωματερές, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ