Ούτε κινητό ούτε σταθερό στα χωριά του Σουλίου!

SOYLI NN

SOYLI NNΕπιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε η Δήμαρχος Σουλίου Μπραϊμη – Μπότση Σταυρούλα στην οποία περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα χωριά του Σουλίου με την σταθερή αλλά και κινητή τηλεφωνία.

Οι συνεχείς βλάβες στο σταθερό δίκτυο αλλά και τα προβλήματα στην κινητή τηλεφωνία δημιουργούν έντονη ανησυχία στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους στου Σουλίου, που στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες με αυξημένες ανάγκες.

 

Για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στα ιστορικά χωριά η επικοινωνία είναι αδύνατη ακόμα και για άμεσες ή έκτακτες ανάγκες, όπως τονίζεται στην επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή προκειμένου να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ιστορικού Σουλίου και οφείλεται στις βλάβες στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής τους.

Η Δημοτική Ενότητα Σουλίου απαρτίζεται από πέντε Τοπικές Κοινότητες και βρίσκεται σε ορεινή περιοχή . Δυστυχώς, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται πολυήμερες βλάβες σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούν.

Ανάλογο πρόβλημα με τη σταθερή τηλεφωνία παρουσιάζεται και με την κινητή τηλεφωνία, η οποία θα μπορούσε επικουρικά να συμβάλει στην επικοινωνία των κατοίκων.

Οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι του Σουλίου στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες με αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μοναδική διέξοδος και μέσο επικοινωνίας αποτελεί η χρήση τηλεφώνου. Βρίσκονται όμως σε απόγνωση και αισθάνονται εγκατάλειψη.

Οι υπηρεσίες που εδρεύουν στη Δ.Ε Σουλίου (Διοικητικές Υπηρεσίες Δήμου, ΚΕΠ, Βοήθεια στο σπίτι ,Αγροτικό Ιατρείο), δυσλειτουργούν και δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιπλέον, λόγω της ιστορικότητας της περιοχής, η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη και το πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας εντείνεται, δεδομένου ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι απομονωμένοι, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν ακόμη και για άμεσες ή έκτακτες ανάγκες.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις μας και διαμαρτυρίες των κατοίκων -φορέων του Σουλίου στον αρμόδιο φορέα του ΟΤΕ απαντά ότι γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες. Η κατάσταση όμως επιδεινώνεται και καθημερινά ο Δήμος μας γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για διακοπή τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των βλαβών και κυρίως εργασίες εκσυγχρονισμού του τηλεφωνικού δικτύου , γι΄αυτό και απευθυνθήκαμε εκ νέου με σχετική επιστολή στον ΟΤΕ Α.Ε.

Αναγνωρίζοντας την ευαισθησίας σας σε ανάλογα θέματα, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε κάθε δυνατότητα παρέμβασης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της περιοχής του ιστορικού Σουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ