Ουρές αγωνίας από τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ

ATM ETNIKH

ATM ETNIKHΝύχτα αγωνίας έξω από τα τα ATM πέρασαν οι συνταξιούχοι, δημιουργώντας ουρές, καθώς δεν έβλεπαν τα χρήματα από τις συντάξεις τους να έχουν περαστεί στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν γιατί το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου δεν είχε τα 4 εκατ. ευρώ από τα 41 εκατ. που χρειαζόταν για να κάνει τις πληρωμές. Το ποσό αυτό αναμένεται να βρεθεί σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές των συντάξεων πάνε για Δευτέρα.

Ανησυχία όμως βίωσαν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ (επικουρικές), μιας και ούτε αυτοί είδαν χθες τις συντάξεις τους στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας το πρόβλημα προκλήθηκε από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) καθώς, όπως εκτιμούν, «μάλλον» δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζει το υπουργείο είναι ότι η αιτία που χθες οι ασφαλισμένοι μέχρι τις 10 το βράδυ έξω από τα ΑΤΜ είναι το γεγονός ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα και όχι ότι αυτά δεν υπήρχαν.

 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ