Ουδεμία σχέση στην Ήπειρο μεταξύ Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής

DRASH1

DRASH1Το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από βαθιά έρευνα, για τις σχέσεις της ελληνικής αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, είναι από τις ειδήσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Και είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς δεν προκύπτει ουδέν μεμπτόν!

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας και σε κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

 

Άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων ερεύνησαν σχολαστικά υπηρεσίες στην Ήπειρο, το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος σε υπηρεσίες όπως το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς, το Δελβινάκι, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, το Αστυνομικό Τμήμα και υπηρεσίες στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα.

Από την έρευνα αυτή δεν προέκυψε ούτε η παραμικρή ένδειξη για σχέσεις των αστυνομικών με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για την ίδια την Αστυνομία αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Ίσως μάλιστα η είδηση αυτή να έχει μεγαλύτερη αξία ακόμη και από τις μεγάλες επιτυχίες που καταγράφει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου κι αυτό γιατί αποδεικνύει την δημοκρατικότητα στη λειτουργία της και κυρίως δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των αστυνομικών.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Αυξημένο αριθμό ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς σε περιοχές όπως εκείνες του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης καταγράφηκε στην έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα ακραίας συμπεριφοράς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών το διάστημα 2009 – 2013 ήταν 56% και κατεγράφη το 2012, που ήταν χρονιά εκλογών, κατά την οποία η Χρυσή Αυγή εισήλθε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Δήλωση Δένδια

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.

» Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.

» Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

» Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ