Ορκίζονται οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια

DHMARXEIO PREBEZASΤην εγκύκλιο για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών . Η εγκύκλιος καθορίζει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να γίνει η ορκωμοσία αλλά και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους δήμους.

Επίσης το εν λόγω έγγραφο καθορίζει και την νέα Δημοτική Περίοδο που καθορίζεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 η Αυγούστου 2019.. Στους τρεις δήμους της Πρέβεζας οι ορκωμοσίες θα γίνουν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και παρότι δεν έχουν σταλεί σχετικές προσκλήσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σάββατο 23 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία στο Δήμο Πάργας, στις 24 Αυγούστου στο Δήμο Ζηρού και στις 30 Αυγούστου στο Δήμο Πρέβεζας.

 

Την 1η Σεπτεμβρίου ο δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και οι νέοι δήμαρχοι Ζηρού και Πάργας Νίκος Καλαντζής και Αντώνης Νάστας αντίστοιχα αναλαμβάνουν και επισήμως τα καθήκοντά τους.

Θα ακολουθήσει, αρχές Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γίνει και η εκλογή του προεδρείου με την ανάδειξη νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής.

Την ίδια ημέρα ή τις επόμενες οι δήμαρχοι θα ανακοινώσουν τα ονόματα των αντιδημάρχων. Στο Δήμο της Πρέβεζας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο εσωτερικών, μπορούν να οριστούν μέχρι 5 αντιδήμαρχοι και στους Δήμους Πάργας και Ζηρού ο αριθμός των αντιδημάρχων δεν μπορεί να ξεπεράσει τους τέσσερις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ