Οργανωμένη κι ακριβοπληρωμένη μεταφορά μεταναστών

DRASH2

DRASH2Συνελήφθησαν απόγευμα στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Σήραγγα Δωδώνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο διακινητές, ένας 22χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και οκτώ αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας (έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 34 ετών).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά οκτώ αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.

 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Σύριοι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το πρωί της ίδιας ημέρας (05-05-2014) από την Αθήνα, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ ο καθένας, ως αμοιβή στους διακινητές.

Τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ