Οργή κι αγανάκτηση σε Ιατρικό και Σύλλογο Παιδιάτρων

TSIARA SERMPHS

TSIARA SERMPHSΟργή κι αγανάκτηση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο των Ιωαννίνων μετά την αποκάλυψη της δράσης του Βούλγαρου παιδιάτρου που δραστηριοποιούνταν στην πόλη.

Στον ιατρικό σύλλογο δεν είχε φτάσει ποτέ καμία αναφορά για τον συγκεκριμένο ιδιώτη γιατρό. Όσοι όμως είχε τύχει να τον γνωρίσουν είχαν μείνει έκπληκτοι από τις γνώσεις του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Ο Βούλγαρος γιατρός, ο οποίος διατηρούσε σύμβαση και με τον ΕΟΠΠΥ αναγνώρισε το πτυχίο του το 1999 και από τότε βρίσκεται στα Γιάννινα.

Θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε κρατείται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου θα συνεδριάσει εκτάκτως όπως έκανε γνωστό η Πρόεδρός του Σταυρούλα Τσιάρα προκειμένου να εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος αυτό που μπορεί να πράξει είναι η παραπομπή του παιδιάτρου στο Πειθαρχικό.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Είναι θλιβερό αυτό που έχει συμβεί και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Είναι σημαντικό ότι οι αρμόδιες αρχές έδρασαν πολύ γρήγορα ενώ το γεγονός της κράτησής τους μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε ως επιστημονικός φορέας» τόνισε η κ. Τσιάρα σε δηλώσεις που έκανε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ