Οργή κι αγανάκτηση για τον ΟΑΕΕ… Κατατέθηκε η πρώτη ομαδική προσφυγή στα Γιάννινα!

DIK OAEE2

DIK OAEE2«Πλώρη» για ομαδικές προσφυγές κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έχουν βάλει εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και στην περιοχή των Ιωαννίνων, αντιδρώντας στις υπέρογκες εισφορές και την αναντιστοιχία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η πρώτη προσφυγή κατατέθηκε το μεσημέρι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο των Ιωαννίνων και όπως δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Ντακαλέτσης «η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να δώσει τη λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει, όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις».

Με τη συγκεκριμένη προσφυγή, που αποτελείται από 110 σελίδες, ζητείται η μείωση των εισφορών, αναδρομικά από το 2010, η αφαίρεση του κλάδου υγείας, για όσο διάστημα ο ΟΑΕΕ δεν θεωρούσε τα βιβλιάρια υγείας και η μείωση των υπέρογκων προσαυξήσεων και τελών που επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους.

«Το επιτόκιο είναι τέτοιο που το συναντάμε μόνο σε τραπεζικούς δανεισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντακαλέτσης.

DIK OAEEΣτα δικαστήρια παραβρέθηκαν και δεκάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού μεταφέροντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Σήμερα ένας στους δύο δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Έτσι τα παιδιά του είναι ανασφάλιστα, η επιχείρησή του στον αέρα… Δεν έχει καμία περίθαλψη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λευτέρης Λάππας για να συμπληρώσει ότι «αυτό που θέλουμε είναι ένα ταμείο που θα μας προστατεύει κι όχι έναν δούρειο ίππο στη ζωή μας».

DIK OAEE1Το αμέσως επόμενο διάστημα η ομάδα θα προχωρήσει σε νέες ενημερωτικές συναντήσεις ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες ομαδικές προσφυγές…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ