Οργή κι αγανάκτηση για την εγκατάλειψη του Πωγωνίου

PERIPOLOS

PERIPOLOSΤην οργή και την αγανάκτηση των λιγοστών κατοίκων των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου, μεταφέρει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός κι Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης.

Ο Σύλλογος βάλλει ευθέως εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και των τοπικών βουλευτών που με τις πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει το Πωγώνι στην εγκατάλειψη και τους κατοίκους των χωριών σε απόγνωση.

 

Τα χωριά μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν γίνει κέντρο διερχομένων από ξενομπάτες αλβανούς κακοποιούς, που μεταφέρουν όπλα, ναρκωτικά αλλά και ξεχασμένες ασθένειες, οι υπεύθυνοι «του κράτους των Αθηνών», δεν φαίνεται να ανησυχούν.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Ο κος Δένδιας πολιτικός προϊστάμενος του κατ’ ευφημισμόν Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μάλλον αγνοεί που βρίσκεται το Πωγώνι και τα όσα γίνονται εδώ.

Οι βουλευτές των Γιαννίνων όλων των κομμάτων, το μόνο που τους απασχολεί είναι η επανεκλογή τους, αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών μας.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης κος Α. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Πωγωνίου κος Κ. Καψάλης, ζητούσαν επίμονα και συναντήθηκαν με τον κο Δένδια, σε μία καθαρά επικοινωνιακή προεκλογική συνάντηση χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε στην περιοχή ως προς την ασφάλεια μας.

Απορούμε τα κάθε είδους «χαράτσια» και ο επαπειλούμενος φόρος στα ακίνητα για ποιο λόγο επιβάλλονται αφού η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Τέλος, καλούμε όλους τους υπευθύνους και κυρίως αυτούς που είναι επιφορτισμένοι για την φύλαξη και ασφάλεια της περιοχής, να πράξουν τα δέοντα για την συστηματική φύλαξη των συνόρων για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ