Οργή δημάρχων, αποφασισμένοι για μετωπική σύγκρουση

KEDE IOANNINA1Οι Δήμοι ήταν οι πρώτοι που δέχθηκαν τα οριζόντια μέτρα της Κυβέρνησης τόσο με τις συνεχείς περικοπές πόρων όσο και με τις μετακινήσεις και τις απολύσεις εργαζομένων.

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας φαίνεται ότι αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και η έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκαλεί την Παρασκευή η ΚΕΔΕ μπορεί να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση, μία σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα μηνύματα που φτάνουν από ολόκληρη την Ήπειρο αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι οργής και αγανάκτησης. «Ως εδώ και μη παρέκει» λένε οι δήμαρχοι οι οποίοι πηγαίνουν στην ΚΕΔΕ αποφασισμένοι να στείλουν το δικό τους τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση. Στην κρίσιμη έκτακτη Συνέλευση της ΚΕΔΕ θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης.

 

Η  Συνέλευση θα γίνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο Κάραβελ) και ώρα 10 το πρωί και θα  συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Μοναδικό θέμα της Συνέλευσης της ΚΕΔΕ οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ