Ολονύχτιες περιπολίες στις πληγείσες περιοχές

ARTA Z2

ARTA Z2Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες, μέχρι τα ξημερώματα ακόμη και στις περιοχές της Άρτας που έχουν εκκενωθεί, προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή…

Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ κι άλλες ειδικές δυνάμεις, όπως επίσης οι Δήμοι Αρταίων και Σκουφά, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Πολιτική Προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες περιοχές, πολλές εκ των οποίων έχουν εκκενωθεί παραμένουν τεράστια και αναλύθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, παρουσία του Αναπληρωτή Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Ποστασίας κ. Τσόκας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι βουλευτές Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος και οι δήμαρχοι Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραισκάκη, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και οι ενέργειες που θα γίνουν για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες, κάτι που αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα.

ARTA Z3Μέλημα της κυβέρνησης είναι αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών να βρεθούν τρόποι ώστε να βοηθηθούν όλοι οι πληγέντες συμπολίτες μας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ήρθε στην ΄Αρτα με εντολή του πρωθυπουργού και ότι απόψε θα βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επίσης σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται στην ΄Αρτα μηχανικοί από το υπουργείο Πολιτισμού που θα ασχοληθούν με το γεφύρι τη Πλάκας που κατέρρευσε και πρόσθεσε ότι φτάνει στη περιοχή και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αμέσως μετά τη σύσκεψη επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή του Ανθότοπου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ