Ολονύχτια επιχείρηση και καταδίωξη μεταφορέων

ASTYNOMIA 1 1 14

ASTYNOMIA 1 1 14Κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε ύστερα από ολονύχτια επιχείρηση της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για τη μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ένας από αυτούς λειτουργούσε ως προπομπός.

 

Αρχικά, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν, με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος δράστης, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Ασφάκα, όπου συνελήφθη ο 21χρονος διακινητής καθώς και τέσσερις ομοεθνείς του, δύο άνδρες, 23 και 30 ετών καθώς και δύο γυναίκες, 29 και 31 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Λίγο αργότερα, στο 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, συνελήφθη και ο 37χρονος διακινητής, ο οποίος προπορεύονταν με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.

Κατασχέθηκαν:

• τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των λαθρομεταναστών.

• το χρηματικό ποσό των -1.390- ευρώ.

• διακόσια -200- λεκ Αλβανίας, πέντε (5) δολάρια και δέκα (10) φράγκα Ελβετίας.

• εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ