Ολοκληρώνονται οι μελέτες αναβάθμισης του αεροδρομίου

AEROD IOANNINAΌπως είναι γνωστό, την περασμένη άνοιξη, στο τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών μετά από πολλές συσκέψεις αποφασίστηκε, αντί της κατασκευής νέου κτιρίου αεροσταθμού εμβαδού 10.400 τμ, η αξιοποίηση του υπάρχοντος αεροσταθμού (1.500 τμ), με παράλληλη αναβάθμισή του και η προσθήκη νέου κτιρίου, δηλαδή νέος αεροσταθμός συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 3.500 τμ.

Ο προϋπολογισμός των υπολειπόμενων εργασιών της νέας πρότασης είχε εκτιμηθεί σε 8.000.000 €, έναντι των 21.000.000 € της αρχικής πρότασης.

Η πρόταση ανασχεδιασμού του έργου είναι η βέλτιστη, διότι είναι κατά 13.000.000 € οικονομικότερη, σαφώς πιο λειτουργική, ενώ ταυτόχρονα δεν διαλύθηκε η υφιστάμενη εργολαβία.

 

Όπως ενημερώθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης από το Υπουργείο Υποδομών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχει ήδη εκπονηθεί η αρχιτεκτονική προμελέτη του κτιρίου του αεροσταθμού και η μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και έγιναν αποδεκτές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ.

Ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε επίσης την στατική και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του νέου κτηρίου οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης.

Εν τω μεταξύ η Ολυμπιακή προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα τη δρομολόγηση μεγάλου αεροσκάφους, τύπου Airbus, για ορισμένες ημέρες την εβδομάδα, στη διαδρομή Ιωάννινα – Αθήνα.

«Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελέσει θετική εξέλιξη, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του αερομεταφορέα και του αεροδρομίου Ιωαννίνων» δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ