Ολοκληρώνεται η παραχώρηση του Αγίου Ανδρέα

ST AGIOY ANDREA

ST AGIOY ANDREAΣτην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της απόδοσης του Στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην κοινωνία της Πρέβεζας μετά και την ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε την τροποποιημένη σύσταση δικαιώματος επιφανείας επί των κτισμάτων και του οικοπέδου εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου η τελική πρόταση είναι προϊόν διαβούλευσης με το Ταμείο εθνικής Άμυνας.

 

Ένα πάγιο αίτημα 30 περίπου ετών αυτό της απόδοσης των στρατοπέδων της Πρέβεζας στην πόλη και τους πολίτες φαίνεται πως παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά αρχής γενομένης, από το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής άμεσα θα περάσει από μικτή επιτροπή Υπουργείων και στρατιωτικής ηγεσίας και εφόσον ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία μέχρι το τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014, θα μιλάμε πλέον για χώρο που θα ανήκει στην κοινωνία της Πρέβεζας. Έτσι θα ανοίξει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση του στρατοπέδου αφού η Π.Ε. Πρέβεζας θα αποκτήσει δικαίωμα επί του χώρου για 50 έτη και αυτοδικαίως για άλλα 20, έναντι οικονομικού αντιτίμου.

Επόμενο βήμα για την Π.Ε. Πρέβεζας είναι να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για την αξιοποίηση του χώρου και των κτιρίων, ενώ πολλά και σημαντικά θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες της Πρέβεζας. Εξίσου σημαντική είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων από τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Πρέβεζας, αφού θα στεγαστούν η υπηρεσίες της που σήμερα η μίσθωση τους κοστίζει 180 χιλιάδες ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ