Ολοκληρώθηκε το έργο ανάδειξης της Αρχαίας Γιτάνης

A GITANAΟλοκληρώθηκε από την ΛΒ’ Εφορεία Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το έργο ανάδειξης της Κάτω Πόλης των Γιτάνων Θεσπρωτίας.

Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ε.Π. “Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013” του ΕΣΠΑ και επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του ανατολικού τμήματος του οχυρωμένου οικισμού των Γιτάνων, που ονομάζεται συμβατικά “Κάτω Πόλη”.

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, που αποτελούν οργανική συνέχεια του έργου “Ανάδειξη – Aνάπλαση αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων” της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, έχουν αναδειχθεί τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου οικισμού και έχει καταστεί προσβάσιμο στο κοινό το σύνολο σχεδόν του αρχαιολογικού χώρου.

Η συνολική παρουσίαση του έργου θα γίνει στη διάρκεια ημερίδας που οργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις έντεκα και μισή το πρωί, η ΛΒ Εφορεία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρουσιαστούν οι εργασίες και οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της “Κάτω Πόλης”, τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και, τέλος, οι μελλοντικές -άμεσες και περισσότερο μακροχρόνιες- προοπτικές αξιοποίησης του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ