Ολοκληρώθηκε η δίκη για τις μεταδημοτεύσεις

dikastirioΈξι χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές του 2006 η διεξαγωγή των οποίων είχε συνοδευτεί με μία πληθώρα μεταδημοτεύσεων στο Δήμο Ιωαννιτών, η υπόθεση έκλεισε δικαστικά, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

Το θέμα των μαζικών μεταδημοτεύσεων είχε αναδείξει τότε η παράταξη του Φίλιππα Φίλιου και στη συνέχεια πήρε την οδό της δικαιοσύνης. Κατηγορούμενοι μεταξύ των άλλων ήταν ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο τέως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Κοσμάς.

 

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, το δικαστήριο αθώωσε το σύνολο των κατηγορουμένων, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε δόλος.

 

Ο κ. Γκόντας δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Φίλιππα Φίλιου, ενώ σε εντελώς άλλο πνεύμα απάντησε ο σημερινός δήμαρχος.

«Μετά την απόφαση αυτή, μπορεί ο καθένας να μεταδημοτεύει με μία υπεύθυνη δήλωση και μία δήλωση φιλοξενίας. Με την καθαρογραφή της, θα την αποστείλω στα αρμόδια υπουργεία, καθώς η νομοθεσία άλλα προβλέπει, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μεταδημοτεύσεις. Προς το παρόν στα Γιάννινα όποιος θέλει να μεταδημοτεύσει μπορεί να το πράξει με μία υπεύθυνη δήλωση και μία δήλωση φιλοξενίας…» σχολίασε σκωπτικά ο κ. Φίλιος.

Να σημειωθεί ότι στο ενδιάμεσο εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου με την οποία είχε τεθεί σε εικοσαήμερη αργία, επειδή είχε αρνηθεί να χορηγήσει στοιχεία για τις μεταδημοτεύσεις τα οποία ζητούσε η τότε αντιπολίτευση του Δήμου υποστηρίζοντας ότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Η προσφυγή αυτή ακυρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ