Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

PANEEISODOS 20 9

PANEEISODOS 20 9

Παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το τελικό κείμενο της Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του Ιδρύματος από την αρμόδια Επιτροπή, αφού πρώτα ελήφθησαν υπόψη παρατηρήσεις επί του σχεδίου της Έκθεσης.

Το κείμενο της τελικής Έκθεσης κρίνεται ως ιδιαιτέρως θετικό, αναδεικνύοντας όλες τις παραμέτρους που αφορούν το διδακτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, τις υποδομές που διαθέτει και ασφαλώς το έργο που παράγει το συνολικό προσωπικό που υπηρετεί στο Ίδρυμα.

Είναι γεγονός ότι στην Έκθεση αναδεικνύονται με άριστες αναφορές μια σειρά από ζητήματα, τα οποία ανακεφαλαιωτικά έχουν να κάνουν αρχικά με τις κτιριακές και χωροταξικές υποδομές του Ιδρύματος, με την ανάδειξη της φοιτητικής μέριμνας σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς επίσης και με τις υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες που αναφέρονται στην καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση των φοιτητών, όπως είναι η Βιβλιοθήκη, το Πληροφοριακό Σύστημα, η ΔΑΣΤΑ, το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού κ.λπ.

Σε σχέση με τη συνολική εκτίμηση και αξιολόγηση του Ιδρύματος, καταγράφονται και υπογραμμίζονται, στα ιδιαιτέρως θετικά, το υψηλό επίπεδο προσωπικού και φοιτητών, οι υποδομές και ο ερευνητικός εξοπλισμός υψηλής ποιότητας, το Δίκτυο Εργαστηρίων Υποστήριξης Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ισχυρή απήχηση των Τμημάτων του Ιδρύματος στον διεθνή χώρο, το επίπεδο της φοιτητικής μέριμνας, όπως ήδη προαναφέρθηκε, καθώς και οι πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο (Φοιτητικές Ομάδες, Μουσεία, Μονή Περιστεράς).

Οι επισημάνσεις που γίνονται βρίσκονται πρωτίστως σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση και το οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Έτσι υπάρχουν αναφορές στο προσωπικό που μειώνεται, στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος, αλλά και στον τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την Κεντρική Διοίκηση.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο Κεντρικός Σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Ιδρύματος. Ένας τελευταίος, αλλά σημαντικός προβληματισμός που τίθεται, αναφέρεται στο μέλλον και την προοπτική των νέων επιστημόνων.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και σε σχετική της ανακοίνωση σημειώνει:

Για μία ακόμη φορά, επιθυμούμε, ως Πρυτανεία, να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών μας και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, για την ουσιαστική συμβολή τους στην αξιολόγηση του Ιδρύματος, η οποία, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να συνεχίσουμε την επιτυχή αυτή πορεία σε κλίμα ομοψυχίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ