Οκτώ λαθροθήρες στο δόκανο της θηροφυλακής!

KYNHGOS AGRIOGOYROYNO

KYNHGOS AGRIOGOYROYNOΜε συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, αρκετά άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας.

Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνέλαβαν συνολικά οκτώ άτομα στις περιοχές Βροσύνας, στο Ζάβροχο, τη Ρεπετίστη, το Μαυρονόρος και το Ροδοτόπι, για παράνομη άσκηση θήρας μπεκάτσας (καρτέρι), ενώ κάποιοι εξ’ αυτών ασκούσαν τη θήρα και πέραν της προβλεπόμενης επιτρεπόμενης ώρας, δηλαδή 30΄ μετά τη δύση του ηλίου.

Εκτός των άλλων παραβάσεων, τρεις από τους οκτώ συλληφθέντες είχαν παραποιημένα κυνηγετικά όπλα, ενώ ένας εξ’ αυτών δε διέθετε καν άδεια θήρας.

Κατασχέθηκαν τα όπλα, τα φυσίγγια και οι άδειες θήρας.

Επίσης, συνελήφθησαν από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες πέντε (5) άτομα στην περιοχή Άρδοση – Μουκοβίνα του Δήμου Δωδώνης, γιατί ασκούσαν παράνομη θήρα, σε μη επιτρεπόμενη ημέρα, ενώ διέθεταν και παραποιημένα κυνηγετικά όπλα.

Ο ένας εκ των πέντε συλληφθέντων προέβαλε άρνηση και αντίσταση, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο και ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, η οποία και παρασχέθηκε.

Ακόμη, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ στο Ριζό του Δήμου Ζίτσας, ένα άτομο που ασκούσε θήρα, χωρίς να διαθέτει άδεια θήρας.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή στο σύνολο των κυνηγών μελών των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ώστε να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να αποφεύγουν ενέργειες που προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ