Οκτώ εκατομμύρια για να μένει κλειδωμένο!

polidinamo x2

polidinamo x2Οκτώ εκατομμύρια περίπου δαπανήθηκαν, χρήματα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί το Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο, τριών χιλιάδων τετραγωνικών περίπου, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστό.

Κι αυτό γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε κάποτε την πρόνοια να εντάξει το έργο, δεν φαίνεται όμως μέχρι τώρα να έχει τη δυνατότητα στελέχωσης ώστε να το λειτουργήσει.

Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία μέριμνα για το προσωπικό ενώ μεσολάβησαν διάφορες παλινωδίες υπουργών για αλλαγή της χρήσης του.

Η νέα δομή είναι η πρώτη που έγινε στην Ελλάδα, για να στεγάσει το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού με 12 κλίνες και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών με 12 κλίνες.

Περιλαμβάνει τμήματα όπως:

-Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών για την συνολική αντιμετώπιση των ασθενών.

-Συμβουλευτικό Κέντρο για να εξετάζονται και να αξιολογούνται αιτήματα για την εισαγωγή στη Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης ενώ δίνονται και πληροφορίες για τα προγράμματα απεξάρτησης.

polidinamo x1Επίσης στο συμβουλευτικό Κέντρο προβλέπεται να ενταχθεί και να λειτουργήσει και η Μονάδα Αποκατάστασης στο πρόγραμμα της οποίας συμμετέχουν εξωτερικοί ασθενείς σε στάδιο απεξάρτησης.

– Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης με δύο ξεχωριστά τμήματα, νοσηλείας αλκοολικών και νοσηλείας χρηστών ναρκωτικών όπου αντιμετωπίζονται το στερητικό σύνδρομο και άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Όλα αυτά προς το παρόν μόνο στα χαρτιά.. Γιατί το κτίριο παραδόθηκε με το κλειδί στο χέρι, για να παραμένει κλειστό…
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ