ΟΚΠΑΠΑ: Κανένα… πρόβλημα με τον παιδικό Ανατολής

statmos paidikos

statmos paidikos

Δημοσίευμα που απέχει μακράν της αλήθειας, χαρακτηρίζει ο ΟΚΠΑΠΑ, το ρεπορτάζ του Epiruspost για τα προβλήματα θέρμανσης στον παιδικό σταθμό Ανατολής όπως και παλιότερα για τους άστεγους της πόλης που έχουν βρει καταφύγιο στο Μεντρεσέ που βρίσκεται δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο.

Όσα βέβαια αναφέρει στην απάντηση επιβεβαιώνουν το πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου στον παιδικό Ανατολής.

Όσο για τους άστεγους, τα δημοσιεύματα δεν είχαν την παραμικρή αναφορά στον ΟΚΠΑΠΑ, πολύ περισσότερο αιχμή.

Απλά αναδείχθηκε το πρόβλημα ανθρώπων που έχουν κοιμούνται καθημερινά στον συγκεκριμένο χώρο κι αναδείχθηκε τις ημέρες όπου ο υδράργυρος είχε πέσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν…

Όσον αφορά τον παιδικό της Ανατολής, ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει ότι το πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου ήταν για δύο ημέρες και ο παιδικός ζεσταίνονταν με κλιματιστικά.. Όσο για τη διατροφή το πρόβλημα έλλειψης μοσχαρίσιου κρέατος ήταν για παροδικό

Αναλυτικά αναφέρει:

Για τον Παιδικό Σταθμό της Ανατολής προέκυψε πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης μόνον για δύο ημέρες, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και την Δεύτερα 1 Φεβρουαρίου και αυτό γιατί καθυστέρησε να παραδώσει το πετρέλαιο θέρμανσης ο προμηθευτής.

Παρόλα αυτά κανένα παιδάκι δεν έμεινε σε παγωμένο περιβάλλον, όπως γράφετε, γιατί ο Παιδικός Σταθμός της Ανατολής διαθέτει δύο μεγάλα κλιματιστικά μηχανήματα και υπήρχε θέρμανση.

Σήμερα, έχει παραδοθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όσον αφορά τη διατροφή των παιδιών στόχος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» είναι να παρέχει στα παιδιά την καλύτερη διατροφή ασχέτως του κόστους.

Για το σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με ειδικό επιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο και το μενού είναι πλήρες, υγιεινό και ποικίλο με όλους τους όρους και κανόνες που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχέση με το πρόβλημα που αναφέρετε με το μοσχαρίσιο κρέας ήταν παροδικό για λίγες μέρες ,λόγω έλλειψης προμηθευτών, πλην όμως το μενού του Παιδικού Σταθμού περιλάμβανε κοτόπουλο –κιμά-ψάρι.

Τα μηνιαία τροφεία που επικαλείσθε είναι αμελητέα για τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού διότι ανέρχονται σε 0.50 λεπτά του ευρώ ανά παιδί την ημέρα.

Για τους άστεγους ο ΟΚΠΑΠΑ στην απάντησή του σημειώνει:

Για το Υπνωτήριο Αστέγων σας ενημερώνουμε ότι ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί Υπνωτήριο Αστέγων στους χώρους του ΚΕΚΟΠ, στους οποίους φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή έξι συμπολίτες μας.

Διατίθενται ακόμη 17 κλίνες για άστεγους ,οι οποίοι εφόσον ενημερωθούμε για αυτούς και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας και σύμφωνα με την έκθεση των Κοινωνικών Λειτουργών μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο.
Εξ όσων γνωρίζει η Υπηρεσία μας δεν υπάρχουν άστεγοι που να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας στην Πόλη μας. Εάν υπάρχουν κάποιοι που έχουν πέσει στην αντίληψή σας να μας τους υποδείξετε για να παρέμβουμε αμέσως.

Τέλος αναφέρει και στη “συνύπαρξη” ΚΑΠΗ και Πολιτιστικού Συλλόγου στο Πέραμα, για την οποία σημειώνει:

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η. Περάματος και μόνο αυτό έχει παραχωρηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος από την ίδρυση του Κ.Α.Π.Η. .Δεν υπάρχει καμία απόφαση για συστέγαση του Κ.Α.Π.Η. με κάποιον άλλον φορέα.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» θεωρώντας σκόπιμο ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος κάναμε την υποχώρηση να παραχωρήσουμε την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. όταν δεν είναι εκει τα μέλη του για τις ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ