ΟΚΠΑΠΑ: Δεν υπάρχουν άστεγοι στην πόλη…

KEKOP IPNOTHRIO

Το δημοσίευμα του Epiruspost για την μέριμνα που υπήρξε εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να παραδώσει κουβέρτες για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, μεταξύ αυτών και για τις ανάγκες των αστέγων που έχουν βρει καταφύγιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκάλεσε την αντίδραση του ΟΚΠΑΠΑ, ο οποίος, άγνωστο για ποιο λόγο, θεώρησε ότι θίγεται ο ίδιος και οι υπηρεσίες του!

Ουδεμία ευθύνη είχε καταλογιστεί στον συγκεκριμένο Οργανισμό, ο οποίος παρέχει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να κατανοήσουμε και την αντίδρασή του, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί η δημοσίευση εκτενούς ανακοίνωσης για τις υπηρεσίες που ο ίδιος παρέχει στους αστέγους και για την πρόνοια που έχει λάβει…

Ο ΟΚΠΑΠΑ βέβαια, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν άστεγοι στην πόλη πλην ενός, ο οποίος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια, όπως αρνούνται να δεχθούν την μεταφορά τους από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα στο Υπνωτήριο οι τέσσερις άστεγοι που παραμένουν εκεί.

Τέλος μας ζητά να του υποδείξουμε αστέγους ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα… Ουδεμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον ΟΚΠΑΠΑ… Όμως η μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν μπορεί να είναι «μονοπωλιακή»… Ως εκ τούτου μπορεί ο ίδιος να παρέχει σειρά υπηρεσιών, όμως κάτι ανάλογο πράττουν και άλλοι φορείς της περιοχής…

Στην απάντησή του ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει:

Αναρτήσατε την Τετάρτη 11-1-2017 στις 17:25 δημοσίευμα με τίτλο «Μέριμνα για τους άστεγους των Ιωαννίνων». Επειδή το δημοσίευμά σας αυτό θίγει την αξιοπιστία της υπηρεσίας μας και τις υπηρεσίες που χρόνια τώρα παρέχουμε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, οφείλουμε να απαντήσουμε επισημαίνοντας τα εξής:

1. Αναφέρεστε γενικά και αόριστα σε άστεγους. Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένα ποιοι είναι αυτοί οι άστεγοι και πού βρίσκονται; Διότι εξ όσων εμείς γνωρίζουμε πέρα από τους άστεγους που φιλοξενούμε στο Υπνωτήριο Αστέγων, στην πόλη κυκλοφορεί ένας άστεγος τον οποίο η υπηρεσία μας συνάντησε μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας με την οποία έχουμε ανοιχτή γραμμή. Ο συγκεκριμένος άστεγος, εξύβρισε και απείλησε την υπάλληλο που τον συνάντησε και εξαφανίστηκε.

2. Γνωρίζουμε από δύο και πλέον χρόνια ότι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχουν καταφύγει 4 άστεγοι. Αυτούς η υπηρεσία μας επισκέφτηκε πολλές φορές σε συνεργασία με τον διοικητή του Νοσοκομείου, (υπάρχει και σχετική αλληλογραφία γι’ αυτό), αρνούνται όμως πεισματικά να εγκαταλείψουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο Αστέγων.

3. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πληροφορηθήκαμε ότι δεν συνάντησαν κανένα άστεγο στη πόλη, πλην του ενός περιφερόμενου που αναφέραμε προηγουμένως. Επίσης οι κουβέρτες που μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ήταν δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς το Νοσοκομείο για τις ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής και τις παρέδωσαν στο Διοικητή του.

4. Αναφέρετε ότι οι άστεγοι της πόλης έχουν βρει καταφύγιο και σε άλλα σημεία, τα οποία δεν προσδιορίζετε, και ότι Αστυνομικοί μετέφεραν άστεγους στο Μέγαρο. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει, διότι το μοναδικό περιστατικό που αντιμετώπισε η Αστυνομία, και η οποία μας ενημέρωσε, είναι το περιστατικό του άστεγου που αναφέραμε στην αρχή.

Στο site σας, την Τρίτη 10/1/2017 και ώρα 14:00 αναρτήσατε την ανακοίνωσή μας, με τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για άστεγους. Αφού, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά σας, στην πόλη υπάρχουν πολλοί άστεγοι γιατί δεν μας ειδοποιήσατε σε κάποιο από τα τηλέφωνα που αναγράφετε και στο site σας για να μπορέσουμε να τους περιθάλψουμε;

Αντί γι’ αυτό όμως προτιμήσατε ένα δημοσίευμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το δημοσίευμα αυτό δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και στην ουσία θίγει τον Οργανισμό μας και ως προς την αξιοπιστία του και ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Για τον λόγο αυτό και για αποκατάσταση της πραγματικότητας, σας παρακαλούμε να αναρτήσετε την απάντησή μας, στην ίδια θέση με το δημοσίευμά σας, στο site σας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ