Οι ωρομίσθιοι απαντούν στον Πρόεδρο του Πνευματικού

FILARMONIKH DHMIOAN

FILARMONIKH DHMIOANΤην άμεση απάντηση των ωρομισθίων στις δομές του Πνευματικού Κέντρου προκάλεσε η ανακοίνωση και οι δηλώσεις του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που αφορούν στην απόφαση της Φιλαρμονικής να μην μετέχει στην παρέλαση.

Από την απάντηση διαφαίνεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και μάλλον υπάρχουν διαστάσεις τις οποίες δεν γνωρίζει η κοινή γνώμη.

Οι ωρομίσθιοι πάντως αφήνουν πολλά υπονοούμενα και παρακινούν την διοίκηση να κατεβάσει για μουσική όσους είναι ήδη πληρωμένοι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου όπου μεταξύ των άλλων εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης των μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών ύστερα από την απόφαση τους να μην συμμετέχει στην παρέλαση για τον εορτασμό της 21 Φεβρουαρίου.

Με λύπη επίσης διαπιστώνουμε τη προσφιλή της συνήθεια του “διαίρει και βασίλευε” ξεχωρίζοντας το εκπαιδευτικό προσωπικό της επιχείρησης και χαρακτηρίζοντας το ως “ικανοποιημένο” μετά την απόφαση κατάταξης του στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 η διοίκηση θέλοντας να εξοικονομήσει χρήματα ζήτησε την κατάταξη του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στο ενιαίο μισθολόγιο κάτι με το οποίο διαφωνούσαμε κάθετα εξαιτίας του μεγάλου νομικού κενού αλλά και της ασάφειας της πολιτείας.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης τη 5-11-14 πάρθηκε απόφαση να παραμείνει σε ισχύ η υπουργική απόφαση. Η διοίκηση και το διοικητικό προσωπικό εμμένοντας για ανεξήγητο λόγο στο ενιαίο μισθολόγιο, έστειλαν το ένταλμα πληρωμής των ΙΔΟΧ στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνοδευόμενο με «επιφυλάξεις» πράγμα το οποίο τον ανάγκασε να επιστρέψει το ένταλμα ζητώντας κι αυτός την κατάταξη στο ενιαίο μισθολόγιο.

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά με αποτέλεσμα σήμερα 20-2-15 η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου να έχει κατατάξει το προσωπικό ορισμένου χρόνου ως ΤΕ (πτυχιούχους και διπλωματούχους) και ΔΕ (εμπειροτέχνες μουσικούς).

Το εκπαιδευτικό προσωπικό επέστρεψε στα καθήκοντα του σεβόμενο την απόφαση αυτή παρότι ο υπολογισμός του ωρομίσθιου είναι παράνομος και οι αμοιβές έχουν μειωθεί, αλλά κυρίως σεβόμενο τις 1000 περίπου οικογένειες που καταβάλουν δίδακτρα στις δομές του ΠΚ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ λοιπόν στους συναδέλφους μας και μουσικούς της ΦΔΙ μιας κι η διαμαρτυρία τους αφορά όλους τους εργαζόμενους στις δομές του Πνευματικού Κέντρου που μοχθούν κι αγωνίζονται για να κρατηθούν ζωντανές.

Επίσης θέλοντας να “βοηθήσουμε “τη διοίκηση, προτείνουμε να κατεβάσει στην παρέλαση να παίξουν μουσική τους υπολοίπους (που είναι πολλοί και πληρωμένοι) ΔΕ υπαλλήλους που έχει στη διάθεσή της.
Σύμφωνα με την κατάταξη έχουν τα ίδια προσόντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ