Οι σπουδαστές: Ας πάψουν τα λαϊκά δικαστήρια

GALAKTOK4

GALAKTOK4Προβληματισμένοι κι ενοχλημένοι, είναι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι οποίοι για πρώτη φορά τοποθετούνται επίσημα και δημόσια.

Προβληματισμένοι κι ενοχλημένοι από την παραπληροφόρηση που συνοδεύει την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και από τα λαικά δικαστήρια που στήνονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Οι σπουδαστές σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρουν:

Δε χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δε θα υποκαταστήσουμε το έργο της δικαιοσύνης με το να «καταδικάσουμε» τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε «πληροφορία» .

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς .Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά «λαϊκά δικαστήρια» που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για το χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας – όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ