Οι πινακίδες της υποκρισίας στις παιδικές χαρές της πόλης

paidiki xara g1

paidiki xara g1

Το λιγότερο υποκριτικό μπορεί να θεωρηθεί το περιεχόμενο των πινακίδων που «κοσμούν» ακόμη τις περισσότερες παιδικές χαρές των Ιωαννίνων.

«Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος και η χρήση των οργάνων…».

Αλήθεια πως μπορεί κάποιος να απαγορεύσει το παιχνίδι στα παιδιά;

paidiki xara g2

Οι ίδιες πινακίδες, ακόμη και στην παιδική χαρά, στο Πάρκο Κατσάρη, η οποία χρυσοπληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια και χαρακτηρίστηκε πρότυπη καθώς είχε κατασκευαστεί με υψηλές προδιαγραφές..

Οι πινακίδες αυτές δεν εμποδίζουν παιδιά και γονείς να χρησιμοποιούν, σε καθημερινή βάση τις παιδικές χαρές, οι οποίες όσο περνά ο καιρός, εμφανίζουν περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα.

Δεν απαλλάσσουν όμως και το Δήμο από τις ευθύνες που έχει σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς σύμφωνα με την τελευταία οδηγία του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών, όσες παιδικές χαρές δεν είναι πιστοποιημένες, θα πρέπει να σφραγίζονται!

Η διαδικασία πιστοποίησης παιδικών χαρών στο Δήμο Ιωαννιτών είναι άγνωστο που βρίσκεται σήμερα…

«Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε από φέτος να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την σταδιακή πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής του διαπιστευμένου από το αρμόδιο Υπουργείο ιδιωτικού φορέα, στον οποίο ανατέθηκε το έργο ελέγχου 68 παιδικών χαρών του Δήμου Ιωαννιτών, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και η σχετική σύμβαση υπογράφεται εντός της εβδομάδος. Βάση αυτής θα γίνει ο έλεγχος σε 68 παιδικές χαρές και θα υποδειχθεί τι παρεμβάσεις απαιτούνται σε κάθε μία παιδική χαρά για την εξασφάλιση του σχετικού σήματος πιστοποίησης.

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 έχει εγγραφεί πίστωση 350.000 ευρώ με την οποία υπολογίζεται ότι θα προχωρήσουν εντός του 2015 οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πιστοποίηση 20 με 25 παιδικών χαρών».

Η παραπάνω ανακοίνωση είχε γίνει από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, λίγες ημέρες μετά το ατύχημα με τον ακρωτηριασμό πεντάχρονου στο πάρκο Κουραμπά.

paidiki xara g3

Έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την διαδικασία πιστοποίησης παιδικών χαρών στο δήμο.

Σε καμία παιδική χαρά πάντως δεν έχει τοποθετηθεί σήμα πιστοποίησης, παρά μόνο οι γνωστές πινακίδες..

Άγνωστο επίσης παραμένει αν ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο Πάρκο Κουραμπά και παράλληλα η πιστοποίησή του ώστε επιτέλους να ανοίξει για το κοινό και κυρίως τα παιδιά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ