Οι πιθανές διαδρομές που ακολουθούν οι δραπέτες στα βουνά της Ηπείρου

DIADROMH XARTHS

DIADROMH XARTHSΣτην περιοχή Κάτω Ζαλόγγου επικεντρώνονται από τα ξημερώματα οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών που κινούνται πλέον στην περιοχή της Ηπείρου. Τα τελευταία ίχνη των δύο δραπετών των φυλακών Τρικάλων χάθηκε το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις επτάμιση, όταν φτάνοντας στη Γλυκή εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν πάρει από τη Φιλιππιάδα κι εξαφανίστηκαν κινούμενοι αρχικά με μηχανάκι που αφαίρεσαν από την περιοχή.

Το μηχανάκι δεν εντοπίστηκε, πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι επικίνδυνοι κακοποιοί θα μπορούσαν πολύ εύκολα να το κρύψουν ή ακόμη και να το πετάξουν σε ένα από τα δεκάδες απόκρημνα σημεία της περιοχής.

Από την στιγμή εκείνη τα ίχνη τους χάθηκαν. Μέχρι τις τέσσερις περίπου τα ξημερώματα όπου έμπειροι αξιωματικοί εντόπισαν στην περιοχή της Βερενίκης δύο ύποπτες κινήσεις, μέσω των θερμικών καμερών.

 Και πάλι όμως τα ίχνη τους χάθηκαν ως τις επτά το πρωί περίπου όπου έδωσαν ξανά στίγμα στην κοιλάδα του Κάτω Ζαλόγγου.

Χρειάζονται περισσότερες από δέκα ώρες πάντως για να διασχίσει κάποιος την απόσταση από τη Γλυκή μέχρι το σημείο όπου επικεντρώνονται οι αστυνομικές έρευνες.

Πρόκειται άλλωστε για περιοχή ιδιαίτερα δασώδη με πολλά μονοπάτια αλλά δύο βασικές διαδρομές. Μία πεδινή και μία ορεινή.

Σύμφωνα με τους αλγορίθμους της google αποτυπώνουν ακριβώς τις διαδρομές αυτές. Πρόκειται για μία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πεδινή και απεικονίζεται στο χάρτη με το γκρι χρώμα. Απαιτούνται περίπου δέκα ώρες και η μπλε γραμμή του χάρτη την αποτυπώνει με ακρίβεια. Γλυκή, Παραμυθιά, Σκάλα Παραμυθιάς, Ελευθεροχώρι, Σαλονίκη, Βερενίκη, Δοβλάς, Φτέρη, Κάτω Ζάλογγο.

Η ορεινή διαδρομή – είναι η γραμμή με το μπλε χρώμα- που μάλλον είναι και η πιθανότητα, απαιτεί περισσότερες ώρες περπάτημα και σίγουρα είναι πιο δύσκολη. Από την Γλυκή λοιπόν κινούνται προς τα χωριά του Σουλίου – Τσαγκάρη, Αυλότοπο- Ζωτικό, Καταμάχη, Παρδαλίτσα, Βαλανιδιά, περνάνε την Εγνατία και ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Σενίκου.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι κινούνται με τα πόδια καθώς μέχρι τώρα δεν έχει καταγγελθεί κλοπή οποιουδήποτε οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ