Οι ουρές της…υπομονής στις τράπεζες… Αλλαγές στις αναλήψεις από τα μεσάνυχτα

etniki oura1

etniki oura1Εικόνες που προσωρινά τουλάχιστον είχαν εκλείψει, αντικρίζουν από το πρωί όλοι όσοι βρίσκονται στις τράπεζες.

Ουρές άνευ προηγουμένου και στα ATM και στα ταμεία και δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας να περιμένουν ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Περιμένουν είτε για να πάρουν τα 60 ευρώ, που αποτελούν το ημερήσιο όριο ανάληψης, είτε τα 300 που αναλογούν στην εβδομάδα.

Και αυτό γιατί από τα μεσάνυχτα το κοντέρ μηδενίζει και αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, στην οποία θα ισχύουν διαφορετικά όρια για τις σωρευτικές αναλήψεις.

Ετσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα, μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε.

Σε περίπτωση που κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ.

Τι θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα

etniki oura2

Από τα μεσάνυχτα παραμένει σε ισχύ το ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ, αλλά αλλάζει το όριο της εβδομαδιαίας σωρευτικής ανάληψης, που θα φθάνει πλέον τα 420 ευρώ. Ετσι, από εδώ και στο εξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να βγει νέα ΠΝΠ που να ορίζει κάτι διαφορετικό, το κοντέρ για τα 420 ευρώ θα μηδενίζει τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Με πιο απλά λόγια, από τα μεσάνυχτα, αν κάποιος δεν πάει αύριο να πάρει τα 60 ευρώ, τότε την Κυριακή θα έχει δικαίωμα να βγάλει 120 ευρώ. Αν δεν πάει ούτε την Κυριακή, τη Δευτέρα θα μπορεί να βγάλει 180 ευρώ κ.ο.κ. Αν καμία από τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει κάνει κάποια ανάληψη, τότε την Παρασκευή θα μπορεί να βγάλει σωρευτικά τα 420 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 420 ευρώ. Αν δεν πάει καθόλου μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τότε απλά δεν θα μπορέσει να κάνει καμία ανάληψη για την εβδομάδα που έφυγε, αφού από τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής το κοντέρ θα μηδενίζει και θα αρχίζει να μετρά η νέα εβδομάδα.

Το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ