Οι Οδύσσειες Καινοτομίες πηγαίνουν… Ευρώπη!

ODYSSEIES

ODYSSEIESΟι Οδύσσειες Καινοτομίες, που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2014, στην κατηγορία ‘Προώθηση της Επιχειρηματικότητας’.

Σκοπός των Οδυσσειών Καινοτομίας είναι η αξιοποίηση των Ελλήνων επιστημόνων και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα στηρίζει και θα ωθεί τους νέους επιστήμονες στα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα. Μέσω των Οδυσσειών παρέχεται εκπαίδευση, καθοδήγηση στη σύνταξη των επιχειρηματικών πλάνων και στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, φιλοξενία σε θερμοκοιτίδα του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, οικονομική στήριξη, στήριξη για τη συμμετοχή σε αποστολές στο εξωτερικό αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο μεντόρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Τόσο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όσο και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου θεωρούvότι αυτή η διάκριση αποτελεί επιβράβευση μιας επίμονης δουλειάς (παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους) τα τρία τελευταία χρόνια για την προώθηση και ενθάρρυνση των νέων της νεανικής επιχειρηματικότητας. Είναι απαραίτητη η υποστήριξη τέτοιων σχετικών πρωτοβουλιών, προκειμένου επιστημονικά αποτελέσματα να μετατραπούν σε προϊόντα και υπηρεσίες δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η παρουσία των Οδυσσειών Καινοτομίας στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό συντονίζεται από τον Επικ. Καθηγητή και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Γκωλέτση, ενώ η Ομάδα της Πρωτοβουλίας αποτελείται επίσης από τον Καθηγητή Μιχάλη Κοντομηνά, την κα Κωνσταντίνα Μπάγκα, Υπεύθυνη του Γραφείου Διαμεσολάβησης Π.Ι και την κα Ελευθερία Βασιώτη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Δικτύωσης του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου

Η Ομάδα των Οδυσσειών Καινοτομίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν έως σήμερα στη διοργάνωση και υλοποίηση αυτής της Πρωτοβουλίας.

Τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας, όπως τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Φίλιππο Πομώνη και όλους τους πρωτεργάτες συγχαίρει με επιστολή της η βουλευτής Ιωαννίνων και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ