Οι ξεχασμένες ιχθυολεκάνες θα γίνουν πάρκο

limni geniki

limni genikiΈνα πάρκο, με την απόδοση ενός τμήματος της παραλιμνίου στην κοινωνία, επιδιώκει να δημιουργήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης, σε ένα σημείο όπου σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Πρόκειται για τις ιχθυολεκάνες στο Βοτανικό, έκτασης περίπου εξήντα στρεμμάτων, που μπορούν να αλλάξουν όψη, σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την μελέτη, στην συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθεί περιπατητική διαδρομή, παιδικές χαρές, χώρος για την ελλιμενισμό μικρών σκαφών, χώροι για οικολογικές αθλητικές δράσεις κι άλλα.

Η διαμόρφωση των ιχθυολεκανών έχει σκοπό την ανάκτηση της παλιάς όχθης, τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της πόλης, την αναβάθμιση του λιμναίου οικοσυστήματος (οικολογική, αισθητική, λειτουργική) και την κάλυψη των αναγκών των χρηστών για αναψυχή, ανάπαυση, εκπαίδευση, επικοινωνία και επαφή με τη φύση.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό χώρο της πόλης προκειμένου να αναδειχτεί η παραλίμνια περιοχή, που ξεκινά από το Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας και εκτείνεται μέχρι την πρώτη γέφυρα του νέου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου.

Σημειώνεται ότι για την εκτέλεση του έργου δεν υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια αλλά θα αναζητηθούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ