Οι ντομάτες της Πρέβεζας πηγαίνουν…Ντουμπάι

ntomates term

ntomates term

Νέο εμπορικό δρόμο προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξε ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, με τρία φορτία ντομάτας να έχουν προορισμό το Ντουμπάι.

Η σημαντική εξέλιξη, αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών που έχουν τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, εφόσον γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί και ενέργειες.

Συγκεκριμένα για το θέμα υπήρξε επικοινωνία και επαφή δύο φορές ανάμεσα σε εκπροσώπους του Κηπευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας, και εμπόρων από το Ντουμπάι, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ντομάτα της Πρέβεζας.

Τον Κηπευτικό Συνεταιρισμό είχε επισκεφτεί Άραβας επιχειρηματίας, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Καββαδάς, και αμέσως εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα προϊόντα. Το κάθε φορτίο ντομάτας που έφτασε στο Ντουμπάι ήταν 20 τόνοι.

«Προσπαθούμε να προωθήσουμε στην αγορά των Εμιράτων και άλλα προϊόντα της περιοχής, όπως τα ψάρια από την ιχθυοκαλλιέργεια του Αμβρακικού» τονίζει ο κ. Καββαδάς.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η προσπάθεια όλων των συνεταιριστών είναι το προϊόν τους να έχει ποιότητα, γεύση και να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον καταναλωτή.

Ο συνεταιρισμός έχει 70 χρόνια ζωής, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα, καθώς είχε ιδρυθεί εν μέσω εμφυλίου πολέμου, το 1946. Αριθμεί 158 μέλη και επιπλέον έχει…70 συνεργαζόμενους παραγωγούς και καλύπτει όλο το φάσμα των κηπευτικών προϊόντων και των εσπεριδοειδών.

Μαζί με την πολύχρονη εμπειρία, οι παραγωγοί επενδύουν και στην ποιότητα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε τα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα μέσω του Κηπευτικού Συνεταιρισμού που καλύπτει περίπου τη μισή παραγωγή στον νομό φτάνουν στο εξωτερικό. Πρόσφατη είναι και η περίπτωση των εμπορικών συναλλαγών του Συνεταιρισμού με τη Σλοβενία. Που γίνονται εξαγωγές προϊόντων όπως ντομάτες λεμόνια και πιπεριές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ