Οι μετασεισμοί θα έχουν μακρά διάρκεια…

ds seismos

ds seismos

Η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, η οποία συνεχίζεται (3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο το Καλπάκι το απόγευμα της Πέμπτης) αποτέλεσε το βασικό θέμα στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση , κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας «άνοιξε» τη συζήτηση μεταφέροντας στο σώμα την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα στην επικοινωνία του λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης. «Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι ο κύριος σεισμός έχει συντελεστεί. Οι μετασεισμοί έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη και πιθανά θα έχουν μια μακρά διάρκεια», είπε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε την «άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων» στη διαχείριση του σεισμικού φαινομένου, τη βοήθεια που έδωσε η φυσική παρουσία του κ. Λέκκα στα Γιάννενα και την υπεύθυνη στάση των τοπικών μέσων ενημέρωσης. «όλα λειτούργησαν άψογα και τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτή την υποδειγματική συνεργασία, γιατί ήταν καθοριστικός παράγοντας στη διαχείριση μιας δύσκολης υπόθεσης, αλλά και στο να διατηρήσει η κοινωνία την ψυχραιμία της», όπως είπε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι «η εγρήγορση εξακολουθεί να υπάρχει».

«Το ευχάριστο είναι πως το ‘αποτύπωμα’ του σεισμού θα μείνει μόνο στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει «αποτύπωμα» σε ανθρώπινες ζωές ή μεγάλες καταστροφές», είπε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως αποδείχθηκε ότι «η περιοχή μας είναι αξιοπρεπώς δομημένη σε ότι αφορά την ποιότητα των κατασκευών».

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας «ο στατικός φορέας όλων των δημοσίων κτιρίων δεν έχει κανένα πρόβλημα κι αυτό είναι το ουσιαστικό. Είχαμε μικρής κλίμακας ζημιές που αντιμετωπίζονται».

Τέλος σε ότι αφορά τα σχολικά κτίρια ο Δήμαρχος έκανε γνωστό πως πήρε την πρωτοβουλία της επικοινωνίας με την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (είναι ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και συμφωνήθηκε να έρθει στα Γιάννενα κλιμάκιο της υπηρεσίας ώστε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο στο ζήτημα των παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες στις οποίες κατεγράφησαν ζημιές από το σεισμό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ