Οι «καφέδες» οδηγούν στην κόψη του ξυραφιού…

DS3 17 9 14

DS3 17 9 14Θυελλώδης αναμένεται να είναι η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής, συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας καθώς οι…καφέδες έχουν φέρουν τις σχέσεις πολλών στην κόψη του ξυραφιού.

Στη δημοτική ομάδα, μυρίζει μπαρούτι, καθώς με τη λογική που εκφράστηκε στην επίσημη ανακοίνωση για τους μισθούς στα νομικά πρόσωπα –έξοδα παράστασης για να είμαστε ακριβείς- διαφωνούν και μάλιστα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ενδεικτικό είναι ότι αντιδήμαρχοι εκφράζουν με έντονο τρόπο τη διαφωνία τους ενώ μέλη της παράταξης που στελεχώνουν συμβούλια νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, σκέφτονται ακόμη και την παραίτησή τους σημειώνοντας ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ουδέποτε αποφάσισε η παράταξη ή έστω η δημοτική ομάδα, ουδέποτε ήταν στις προεκλογικές εξαγγελίες τα «κεράσματα των καφέδων».

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Ζάχος, πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

«Πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε η επιμονή κάποιων να καταλάβουν θέσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών και ο αγώνας τους να μην εκλεγούν όσοι μιλούσαν για διαφάνεια, λογοδοσία και προσφορά. Μάλιστα κάποιοι με δυνατές φιλίες “παρά τω αρχηγώ” κατάφεραν να καταλάβουν περισσότερα του ενός αξιώματα. .
Το ενδιαφέρον είναι ότι η επιθυμία για “προσφορά στα Γιάννενα και στον δοκιμαζόμενο δημότη τους ” θα μετριέται με την τιμή του καφέ που είναι συνάρτηση του πού θα τον πίνουν. Στο Πνευματικό Κέντρο θα στοιχίζει 1000 ευρώ τον μήνα και στο σπήλαιο 600!!».

Παράλληλα αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για δημοτικούς συμβούλους δύο ταχυτήτων. Για εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις με μισθό –έξοδα παράστασης- και για άλλους που βρίσκονται σε ανάλογες θέσεις αλλά δεν έχουν καμία απολαβή. Υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία… Πρόκειται για αυτούς που παρίστανται στο συμβούλιο μόνο για να ψηφίζουν!

Οι διαπροσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται και μάλιστα πολύ νωρίς….

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, πριν συμπληρώσει τις πρώτες του εκατό μέρες, καλείται να διαχειριστεί προβλήματα που μοιάζει περίεργο ότι ανέκυψαν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και καταστάσεις που εξελίχθηκαν σε περίπλοκες.

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ