Οι καρδιολόγοι της χώρας επιμορφώνονται στα Γιάννινα

kardioxeirourgiki

kardioxeirourgiki

Τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2016 οργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα Γιάννινα (ξενοδοχείο Du Lac), από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την επιμόρφωση των Καρδιολόγων της χώρας.

Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας κάθε χρόνο συγκεντρώνουν αμείωτο το ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας, καθώς οι 14 Ομάδες Εργασίας της ΕΚΕ, λειτουργώντας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ομάδων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, παρουσιάζουν επίκαιρη και πολύπλευρη επιστημονική γνώση στον εξειδικευμένο τομέα με τον οποίο ασχολούνται, που διαχέεται στους εκατοντάδες Καρδιολόγους που παρακολουθούν επί τρεις ημέρες το συνέδριο.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, με κοινωνική ευαισθησία, αναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, που καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης υγείας και κοινωνικής πολιτικής, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ Στέφανο Φούσα, μέλη του Δ.Σ., Καρδιολόγους και νοσηλευτές θα πραγματοποιήσουν προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Οικοτροφείου της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα «Δ. Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία, θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ενώ την ίδια ημέρα, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Grand Serai, καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν συνολικά τους πολίτες με μια σειρά σύντομων και εύληπτων ομιλιών για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις.

Το πρόγραμμα των ομιλιών:

Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας- Πρωτογενής Πρόληψη: μία διά βίου πρόκληση

Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας -Υπέρταση

Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας – Κάπνισμα

Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας – Παχυσαρκία

Σταυρούλα Τσιάρα, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας – Σακχαρώδης Διαβήτης

Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Στείρωσης- Γυναίκα και Καρδιά

Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας – Μεταβολικό Σύνδρομο

Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής – Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας-Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ