Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική πρόνοια για τους πρόσφυγες

sirioi7

sirioi7

Σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ενίσχυση των προσφύγων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας της Ηπείρου, οι οποίοι παράλληλα, εκφράζουν την διαφωνία τους με την εμπλοκή ΜΚΟ.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, η πρώτη δομή στην Ήπειρο στην οποία ανατέθηκε η φιλοξενία προσφύγων είναι η υποχρηματοδοτούμενη και τραγικά υποστελεχωμένη Μονάδα της Κόνιτσας του Κέντρου Προστασίας Παιδιού που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τις υπόλοιπες Μονάδες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν:

Με αυτά τα δεδομένα, χαιρετίζουμε τους, μόλις, 9 συναδέλφους εργαζόμενους της Μονάδας Κόνιτσας που παρά τις αντιξοότητες στάθηκαν με αυταπάρνηση στο ύψος των περιστάσεων χωρίς τη «βοήθεια» διαφόρων ΜΚΟ και άλλων εμπόρων ελπίδας παρά μόνο με τις δικές τους δυνάμεις και βέβαια με την πολύτιμη συνδρομή των αρχών και φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Και με αυτή την ευκαιρία διατρανώνουμε την αντίθεσή μας με την όποια δημιουργία και παρουσία ΜΚΟ στις Προνοιακές μας Μονάδες με πρόσχημα αυτή τη φορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Δε θα ανεχθούμε καμία παρουσία στα Κέντρα μας ΜΚΟ, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και αρκετές από αυτές, εκτός από το οικονομικό τους όφελος, παίζουν και έναν ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο, παρεμβαίνοντας στην υποδοχή, περίθαλψη, φιλοξενία και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών.

Απαιτούμε να αναλάβει, εξ΄ ολοκλήρου, το κράτος την υποχρέωση να φροντίσει τους πρόσφυγες, με γενναία χρηματοδότηση όλων των δομών Πρόνοιας και Υγείας, με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προνοιακού και υγειονομικού προσωπικού που απαιτείται για να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης τόσο του αυξανόμενου προσφυγικού πληθυσμού όσο και του λαού της χώρας μας.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους συναδέλφους στις Μονάδες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η), με αφορμή και την πρώτη εγκατάσταση προσφύγων σε Μονάδα μας, να εκδηλώσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των προσφύγων προσφέροντας:

⦁ είδη για παιδιά : βρεφικό γάλα σε σκόνη, παιδικές τροφές και γλυκίσματα, ρούχα – παπούτσια για μωρά και παιδιά ως 15 ετών, παιδικά παιχνίδια για αυτές τις ηλικίες και είδη ζωγραφικής.

⦁ είδη για μεγάλους: είδη καθημερινής υγιεινής για γυναίκες και άντρες για την ατομική τους καθαριότητα, ρούχα και παπούτσια (αντρικά & γυναικεία),τροφές που δεν θέλουν μαγείρεμα.

Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνεται στις 4 Μονάδες του Κ.Κ.Π.Π.Η. στο Νομό μας:

⦁ Ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος» (Νεομάρτυρα Γεωργίου 1, Δροσιά, Ιωάννινα) Υπεύθυνος: Χριστόφορος Χριστογιάννης

⦁ Μονάδα Ιωαννίνων (Απολλωνίας 15,τέρμα Δωδώνης)
Υπεύθυνη: Βασιλική Γκαρτζονίκα

⦁ Μονάδα Κόνιτσας (κάτω από την πλατεία της Κόνιτσας)

⦁ Μονάδα Πωγωνιανής (στην είσοδο του χωριού, δίπλα στο Γυμνάσιο)

Υπεύθυνη: Κατερίνα Χάμου

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ