Οι εμμονές οδηγούν σε ναυάγιο το Πειραματικό Λύκειο

PEIRAMATIKO GYM

PEIRAMATIKO GYMΤεράστιες είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας κι όχι μόνο καθώς η ίδρυση του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου στα Γιάννινα οδηγείται σε ένα μεγάλο ναυάγιο.

Η εξαγγελία του πρώην Υπουργού για την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ενώ οι αντιδράσεις που υπήρξαν σε τοπικό επίπεδο και οι εμμονές για τη λειτουργία ως πρότυπου σχολείου του Λυκείου της Ζωσιμαίας φαίνεται ότι λειτουργούν ως άλλοθι προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Οι πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου είναι σαφείς και ξεκάθαρες….

Όμως πέραν αυτών, όλοι όσοι έσπευσαν να σηκώσουν ένα κύμα αντιδράσεων θα πρέπει να αναλογιστούν τη δική τους ευθύνη. Εξ αιτίας μιας εμμονής στερούν σήμερα από την περιοχή ένα πρότυπο σχολείο, στερούν τη δυνατότητα από δεκάδες μαθητές να βρεθούν σε ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών και φυσικά οδηγούν πολλούς στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Αν αυτό ήθελαν τότε το πέτυχαν….

Κανένας βέβαια δεν ρώτησε τους γονείς των εκατοντάδων μαθητών που τον Ιούνιο αποφοίτησαν από το πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο όπως και πολλούς άλλους που θα ήθελαν να περάσουν τη δοκιμασία των εξετάσεων για να βρεθούν στο Πειραματικό Λύκειο.

Κρίμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ